Головна Новини Суспільство робота і кар'єра В уряді готові домовлятися з країнами Європи щодо працевлаштування заробітчан
commentss НОВИНИ Всі новини

В уряді готові домовлятися з країнами Європи щодо працевлаштування заробітчан

Наразі український уряд отримав запит щодо потреби в заробітчанах лише від Фінляндії

29 квітня 2020, 18:39 comments3191
Поділіться публікацією:
В уряді готові домовлятися з країнами Європи щодо працевлаштування заробітчан

Уряд готовий до перемовин з країнами Європи, які бажають офіційно запросити українських робітників на сезонні роботи. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі з послом Європейського Союзу в Україні Матті Маасікасом та тимчасово повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін, йдеться у Telegram-каналі глави Кабміну.

Зазначається, що важливою передумовою є легальне працевлаштування строком від 3 місяців із дотриманням усіх соціальних гарантій та належних умов праці українців. Шмигаль додав, що координацію цієї роботи буде здійснювати урядовий офіс з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Поки що Україна не отримувала офіційних звернень від інших країн, окрім Фінляндії.

Нагадаємо, МЗС України раніше повідомляв, що країна поки що не відпускатиме громадян на заробітки за кордон. Зумовлено це було зокрема міркуваннями безпеки і здоров’я громадян, адже в умовах поширення пандемії будь-яка подорож – це наражання на небезпеку захворювання.

Раніше "Коментарі" писали, що Польща відкриє повітряний простір для заробітчан з України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!