Головна Новини Суспільство робота і кар'єра "Ми шукаємо таланти": що стоїть за ініціативою працевлаштування молоді в органи влади
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ми шукаємо таланти": що стоїть за ініціативою працевлаштування молоді в органи влади

Українські експерти проаналізували ідею пошуку талановитої молоді для роботи на державу

7 травня 2020, 12:59 comments2539
Поділіться публікацією:
"Ми шукаємо таланти": що стоїть за ініціативою працевлаштування молоді в органи влади

В Офісі президента (ВП) запропонували губернаторам ввести посади заступників по роботі з талановитою молоддю. Передбачається, що ті зможуть зайнятися формуванням списку "амбітних молодих і талановитих людей з областей для роботи на державу". Експерти на прохання видання "Коментарі" оцінили перспективи цієї затії.

"Створювати окрему посаду — недоцільно"

Політолог, політичний консультант Володимир Фесенко вважає ідею в цілому правильною. Але не бачить доцільності створення окремої такої посади.

"У будь-якій ОДА є хтось із заступників, хто відповідає за кадрову політику, – пояснює експерт. – Умовний кадровик. Він і повинен займатися цією роботою. Ще краще, щоб був окремий проект, який займався б замгубернатора. Але при необхідності можна призначити і окрему людину. Причому не обов'язково в статусі заступника голови ОДА".

Володимир Фесенко нагадує, що створення партії "Слуга народу" починали саме з ідеї кадрового, соціального ліфта.

"Потреба в цьому, дійсно є, – підкреслює політолог. – Талановиті кадри серед молоді потрібно шукати, доповнюючи ними кадровий склад на всіх рівнях. Але це слід робити системно, на постійній основі. І займатися цим повинні професійні кадровики – і в Офісі президента, і в ОДА. Можливо, з участю відповідних рекрутингових агентств з досвідом".

"Потрібно займатися партійним будівництвом, а не імітувати бурхливу діяльність"

Експерт Українського інституту політики Данило Богатирьов вважає, що керівництво країни знову намагається симулювати бурхливу діяльність.

"Якби влада реально потрібні були лояльні і добре підготовлені кадри, вона зайнялася б партійним будівництвом, а не створювала всякі сумнівні посади, – каже Данило Богатирьов. – Ніщо так не здатне підготувати молодих, талановитих управлінців, як партійна робота, подальше обрання до місцевих органів влади, отримання там великого досвіду, і подальше просування  кар'єрними сходами на загальнодержавний рівень".

На думку експерта УІП, саме відсутність нормальних інституціалізованими партій породжує систематичну брак кваліфікованих кадрів в українській політиці.

"Гарна картинка при поганій погоді"

Пропозиція залучати талановиту і енергійну молодь на державну службу – не нова історія, зазначає політичний експерт Тарас Семенюк.

"Такі пропозиції були у всі часи, – підкреслює експерт. – Сьогодні це виглядає як спроба "сподобатися" виборцям і створити гарну картинку при поганій погоді"

Сама пропозиція по своїй суті не погана, визнає Тарас Семенюк. Але нагадує, що рік тому такими ж методами формували партію "Слуга народу". Оцінити рівень підготовки "слуг" кожен може самостійно.

Зеленський, на думку експерта, не врахував (і не враховує) одну важливу річ: молодь потрібно запрошувати на державну службу, але мають бути два ключові критерії:

– гідна зарплата, особливо якщо мова йде про топ посади;

– чіткий і зрозумілий кар'єрний ліфт, який функціонує винятково на оцінці професійних якостей.

"В Україні зламана система підготовки професійних кадрів для державних інститутів, – наголошує Тарас Семенюк. – Мова йде про клас управлінців, які готуються у відповідних університетах, а також при партійних структурах. Це працює в багатьох процвітаючих демократіях. Тому що і політична, і професійна спадщина – це сплав мудрості й досвіду з молодою енергією і готовністю перейняти естафету старшого покоління".

Як повідомляв портал "Комментарии", у політичної партії "Слуга народу" офіційно ніхто не працює.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!