Головна Новини Спорт інші види спорту Головний тренер збірної України з баскетболу: Не можу назвати фаворита нашої групи
commentss НОВИНИ Всі новини

Головний тренер збірної України з баскетболу: Не можу назвати фаворита нашої групи

Наставник збірної України Айнарс Багатскіс поділився думкою про майбутніх опонентів у відборі на Євробаскет

22 липня 2019, 20:00 comments2118
Поділіться публікацією:
Головний тренер збірної України з баскетболу: Не можу назвати фаворита нашої групи

Головний тренер збірної України Айнарс Багатскіс прокоментував результати жеребкування кваліфікаційного турніру на чемпіонат Європи з баскетболу-2021.

Українська команда зіграє в групі F проти Австрії, Угорщини та Словенії.

Латвійський фахівець відзначає, що основним буде не місце, з якого вийде команда, а виконання поставленого завдання.

"Не скажу, що маю якісь екстраординарні емоції щодо жеребкування. Ми отримали хорошу групу, команди з якої можуть багато, як і команди з решти 7-ї груп. Зі свого досвіду я можу сказати, що не так важливо з якого місця ми вийдемо на чемпіонат Європи, головне виконати поставлене завдання і кваліфікуватися на цей форум, а вже там думати про місцях. У кваліфікації більш важливо, як ми це зробимо, як буде виглядати команда і в якій баскетбол ми будемо грати".

Багатскіс повідав, що цей турнір буде своєрідним спринтом, де треба викладатися на кожен матч, як останній.

"Цей турнір я називаю спринтом. Кожна гра повинна бути, як останньою, це не марафон, потрібно максимально сконцентровано і самовіддано зіграти всі матчі, і ми вийдемо на чемпіонат Європи. Чому я так кажу? Можливо, декому здається, що Угорщина і Австрія — це не найсильніший суперник, але повірте в Європі всі вміють грати в баскетбол і виграти один-два матчі може будь-який опонент".

Головний тренер збірної на даний момент не може назвати фаворита групи, всі мають приблизно рівні шанси на подальший успіх.

"Мені важко назвати фаворита нашої групи. На сьогодні у всіх 25% шансів виграти її і це не тільки математична аксіома. Важко сказати, яким складом буде грати кваліфікацію Словенія, але всі розуміють, що це діючий чемпіон Європи. І так само всі пам'ятають, як завершилася світова кваліфікація для цієї збірної, тому думаю вони зроблять все можливе, щоб зібрати своїх зірок на важливі матчі. Словом, це має бути цікавий турнір, і ми готові до його викликів", — підсумував Багатскіс в інтерв'ю офіційному сайту Федерації баскетболу України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!