Головна Новини Спорт спорт і держава Setanta Sports не може отримати ліцензію через скандальне відео із зрадником України
commentss НОВИНИ Всі новини

Setanta Sports не може отримати ліцензію через скандальне відео із зрадником України

Національна рада не видає ліцензію європейського спортивного телеканалу

26 липня 2019, 15:05 comments5008
Поділіться публікацією:
Setanta Sports не може отримати ліцензію через скандальне відео із зрадником України

З 1 серпня в Україні повинен був з'явитися ще один спортивний канал – Setanta Sports. Однак поки він не отримав ліцензію для трансляції в Україні. Одна з причин – показ бою Олексія Олійника, якого нокаутували за 12 секунд. Повідомляє Медіаняня.

Отримати дозвіл на мовлення в Україні канал Setanta Sports повинен був 25 липня. Однак у Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, який повинен видати ліцензію, виникло чимало зауважень.

Одне з них – щодо показу бою з участю Олексія Олійника. колишній українець (прийняв російське громадянство після анексії Криму) внесено в перелік осіб, які створюють загрозу нацбезпеці. Сам бій закінчився на 12-й секунді нокаутом Олійника.

Примітка, що з себе представляє Setanta Sports – Спортивна телевізійна компанія, що базується в Дубліні, Ірландія. Компанія була створена в 1990 році для сприяння трансляції ірландських спортивних заходів для міжнародної аудиторії. Компанія керувала каналами у Великобританії, Азії, Австралії, США та Канаді. В Україні Setanta Sport планує транслювати чемпіонат Англії (АПЛ), Кубок Англії, Шотландської прем'єр-ліги, Чемпіонат Англійської футбольної ліги, Кубок Англійської футбольної ліги, UFC, НХЛ, Формули-1, тенісні турніри і НБА.

Але це були не всі зауваження від Нацради з питань телебачення і радіомовлення, зазначає "Детектор медіа". У заявних документах правовласник вказав, що віщає цілодобово англійською та російською мовами, не містить реклами, еротики чи порнографії, заборонених для показу в Україні фільмів. Однак під час моніторингу ефіру спортивного каналу контрольно-аналітичне управління Нацради виявило відмінності з заявленими документами. Крім трансляції бою Олійника, експерти зафіксували "ознаки реклами" і наявність в ефірі вікових відміток контенту, схожих на ті, що використовуються в Росії.

На це директор з дистрибуції Setanta Sports в 14 країнах Марія Лисенко відповіла, що реклами на каналі немає. А те, що могло бути зафіксовано – спонсорські прояви організаторів турнірів. Відмітки про віковому контенті вона пояснила, що це казахські позначки, а не російські. Ліцензії або реєстрації в Роскомнагляді Setanta Sports не має і в Росії не поширюється, запевнила пані Лисенко. Щодо показу бою Олійника, то у неї був досить лаконічний коментар.

"Це був один боєць – і за 12 секунд він уже був у нокдауні", – заявила Марія Лисенко. Вона пообіцяла, що це був одиничний випадок.

Не обійшлося і без мовного питання. Поки що канал буде транслювати контент російською та англійською мовами. І лише частково – на українському.

"Ми уважно ставимося до мов та територій. В Грузії, коли отримали від ринку потребу та інтерес до мовної доріжки, ми зробили локалізацію. У Казахстані теж поступово локалізували. В Україні буде часткова локалізація. Українською мовою будуть коментувати матчі Англійської прем'єр-ліги, а також трансляції за участю українських спортсменів", – заявила Марія Лисенко.

Наступне засідання Нацради відбудеться 1 серпня. Саме тоді можуть надати Setanta Sports ліцензію. Першу трансляцію на каналі запланували на 2 серпня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!