Суперкубок України, анонс матчу: "Динамо" Київ - "Шахтар" Донецьк

Чергове протистояння двох кращих українських колективів, знову Суперкубок, знову старт сезону і знову Одеса

"Динамо" Київ - "Шахтар" Донецьк
28 липня, 21:00. Одеса, стадіон Чорноморець. Головний арбітр – Віталій Романов (Дніпро).
Пряма трансляція на телеканалі Футбол 1.
Історія протистояння Суперкубкового
Для Шахтаря цей Суперкубок буде вже 15-м в історії, вони лише раз пропустили цей матч. Динамо ж проведе свій 13-й розіграш Суперкубка. У разі перемоги кияни зрівняються з "гірниками" за кількістю перемог у Суперкубку, а якщо програють, зрівняються за кількістю поразок.

Між собою Динамо " і "Шахтар" розіграють перший трофей сезону вже 12-й раз. У Динамо шість перемог над "Шахтарем", у донецького клубу над киянами – п'ять.

Стадіон

Незважаючи на те, що матч буде в п'ятий раз поспіль і шостий за останні сім років проводиться в Одесі, ажіотаж навколо нього величезний.
Напередодні офіційний сайт української Прем'єр-ліги повідомив — всі квитки на матч були успішно продані. На стадіоні буде аншлаг, як і в попередні дев'ять раз, коли поєдинок відбувався в Одесі.

Швидше за все, як і в попередні розіграші більша частина стадіону буде підтримувати донецьку команду, але і кияни точно не залишаться без підтримки. Без сумніву приїдуть найактивніші фанати "Динамо" і не дадуть занудьгувати.

"Шахтар"

"Шахтар" підходить до зустрічі з оновленим тренерським штабом на чолі з португальським наставником Луишом Каштру. Що нового привнесе португалець? Це ще належить дізнатися, але зараз абсолютно точно відомо, що великих пертурбацій у складі не спостерігає він досить стабільний. Можливо, деякі молоді бразильці будуть відкинуті новим менеджером і не більше.

"Шахтар" влітку нікого не купував, але в клубі є кілька зимових новачків, які обіцяють стати важливою частиною команди в новому сезоні – Тете, Манор Соломон, Маркос Антоніо. До них також можна прописати юних правого і новоспеченого лівого захисників – Додо і Сиприано.

"Динамо"

У динамівців головний тренер і штаб на місці нічого не змінилося в цьому плані. Але відбулися зміни у складі команди. Команда поповнилася Олександром Караваєвим та Мохаммедом Кадири скорочено Моммо. Віктор Леоненко, відомий своїми неординарними висловлюваннями вже придумав для Кадири прізвисько — принц.

Мохаммед може зіграти як на позиції опорного півзахисника, так і центрального захисника, фізично сильний футболіст, який може вступити в боротьбу за м'яч і здійснювати перехоплення. Такий футболіст у центрі поля необхідний, так і в центральній зоні оборони не все так райдужно.

Олександр Караваєв особливого представлення не потребує одного досить, що він може закрити позицію на правому фланзі оборони, так і в півзахисті. Основне, що Олександр вже дуже досвідчений гравець має досвід виступів у національній збірній України, грав у єврокубках за "Зорю" і знає всі реалії українського футболу.

Прогноз

Букмекери приймають на цей матч ставки за коефіцієнтами, явно демонструє перевагу Шахтаря. Саме донецький клуб вважається фаворитом. PariMatch на перемогу Шахтаря дає коефіцієнт – 2,15. Перемога Динамо оцінена в 3,15, а нічия в основний час – 3,7. Підсумкова перемога Шахтаря (з урахуванням можливої серії пенальті) має коефіцієнт 1,65, Динамо – 2,25.

Всі попередні ігри цих команд говорить про те, що не варто очікувати результативного матчу. Гольової феєрії не трапиться швидше за все, якщо один з колективів забивав два м'ячі, це було вже дивно. З ймовірністю у сто відсотків можна сказати, що ніхто не побіжить в атаку без оглядки на оборону, точно не варто очікувати відкритого атакуючого футболу. Швидше за все буде перемога в один м'яч і не виключено, що визначать найсильнішого в серії пенальті.

Варто відзначити, що за регламентом проведення Суперкубка – серія пенальті призначається відразу по закінченню основного часу поєдинку.