Головна Новини Спорт інші види спорту Скільки заробляють баскетболісти в Україні: названа сума
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки заробляють баскетболісти в Україні: названа сума

Головний тренер баскетбольного клубу, який виступає у Вищій лізі повідомив порядок цифр у зарплатних відомостях професійних гравців

30 липня 2019, 15:35 comments16762
Поділіться публікацією:
Скільки заробляють баскетболісти в Україні: названа сума

Щоб залучити професійних баскетболістів високої якості в чемпіонат України, потрібно їм запропонувати відповідні фінансові умови. Проте не багато клубів Суперліги готові витрачати чималі суми на зарплати гравців. Повідомляє телеканал "24".

За словами головного тренера БК "Львівська політехніка" (команда виступає у Вищій лізі) Ярослава Зубрицького, мінімальний бюджет команди повинен складати 600 тисяч гривень.

"Це тільки для того, щоб вистачило для поїздок, прийому команд, оплати внесків і все. Середній бюджету – 1,5 мільйона гривень. Якщо мати таку суму, то можна створювати конкурентоспроможну команду, щоб потрапити в четвірку. І це я вважаю по мінімуму. Наприклад, якщо запрошувати гравців з інших міст, то треба знімати квартири. Вони відразу піднімають бюджет", – розповів Ярослав Зубрицький.

За його словами, коли команда переходить в Суперлігу, її бюджет повинен становити мінімум 5 мільйонів гривень. Там і вище зарплата баскетболістів.

"У Суперлізі, з того, що знаю, від півтора до чотирьох тисяч доларів. У Вищій лізі зарплата 25 тисяч гривень вважається хорошою. Але це мало. Цих коштів недостатньо, щоб гравець після закінчення кар'єри мав запас за собою, і міг спокійно влитися в нове життя", – розповів Ярослав Зубрицький.

Наприклад, український баскетболіст клубу НБА "Атланти Хоукс" Олексій Лень в цьому сезоні отримає 4,16 мільйона доларів (до вирахування податків). Ще один гравець Святослав Михайлюк, який лише другий сезон почне в НБА, отримає понад 1,4 мільйона доларів за сезон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!