Головна Новини Спорт інші види спорту Михайлюк: Новачків в НБА можуть послати за чіпсами і водою в 12 ночі
commentss НОВИНИ Всі новини

Михайлюк: Новачків в НБА можуть послати за чіпсами і водою в 12 ночі

Український баскетболіст, який вже другий сезон буде виступати у Національній баскетбольній асоціації розповів про адаптацію в США, дівчат та як ставляться до новачків у командах НБА

2 серпня 2019, 18:05 comments1244
Поділіться публікацією:








Михайлюк: Новачків в НБА можуть послати за чіпсами і водою в 12 ночі

Український атакуючий захисник Святослав Михайлюк провів свій перший повноцінний сезон в НБА. За цей час він встиг пограти з ЛеБроном Джеймсом, обжитися в Америці і підписати перший великий контракт.

Детальніше про все Сві (прізвисько Михайлюка, – прим.) розповів у новому випуску онлайн-шоу Бомбардир, знятому під час перебування Святослава у таборі національної збірної України.

Баскетболіст розповідає про старт своєї кар'єри в НБА, коли на перших порах всіх новачків не випускали з готелю протягом 4 повних днів.

"Усіх, хто підписав контракт, збирають в Нью-Джерсі в готелі на 4 дні. З готелю виходити не можна. З 7 ранку до 8 вечора — уроки, про НБА все. Бізнес, люди.

Український спортсмен розповів, що діючі та колишні гравці дають поради як правильно діяти в тих чи інших ситуаціях.

"Гравці НБА теж приходять, розповідають приклади правильних, неправильних відносин. На даний момент у багатьох гравців є фінансові менеджери, які допомагають з грошима, розподіляють бюджети, радять, куди вкладати. У мене так само. Іноді набридало, звичайно. Але все було корисно. І ти розумієш, наскільки може бути небезпечним НБА. Різні розваги, сам навіть не розумієш, у що можна вступити іноді".

Нагадаємо, що починав сезон Святослав у майці "Лос-Анджелес Лейкерс", однієї з найбільш популярних франшиз Асоціації. На старті нинішнього року українець перейшов у "Детройт Пистонз". За словами баскетболіста, до новачків в Америці особливе ставлення, яке він відчув на своєму прикладі.

MUR5eRt7Md9Vx0wSI30mqBFOd.jpg

За словами Михайлюка ветерани команди могли дозволити собі послати новачків за пончиками або зателефонувати в 12 годин ночі, щоб той сходив за їжею та напоями.

"У кожного новачка був свій ветеран. У мене був Рондо. Але завжди [як новачок] ти щось робиш. Я приносив пончики, рожевий рюкзак носив. Я був, Вагнер і Бонга, і всім нам Джавал Макгі купив рожеві рюкзаки. На кожен виїзд потрібно було брати портфель і з ним ходити. Можуть і в дванадцять годин ночі подзвонити, мовляв "Піди в магазин, вода, чіпси", всяке таке.

Баскетболіст уточнив, що ніхто з молодих гравців на своєрідну дідівщину не ображається, але вже в цьому сезоні українець не буде піддаватися подібним обрядам.

Пончики? Не думаю, що вони їх їли. Вимагали, просто тому що я — новачок, щоб мене поганяти. Приносив дві колоди карт на кожен виліт. Вони грають в літаку. Приніс одного разу дві колоди, думав, що будуть ними кожен раз грати. В наступний раз приходжу, мене запитують: "Де карти?". Я кажу, що в минулий раз приносив, вони — "Ні, нам потрібні дві нових колоди на кожен виліт". Тобто, вони грають, їх там залишають. Так з молодими гравцями прийнято. Ніхто на це не ображається, все одно зі сміхом це згадуєш після першого року. Зараз в Детройті такого немає, це для тих, хто проводить свій перший сезон".

Окремо Михайлюк торкнувся теми дівчат, з якими починаючому спортсмену, наполягає він, варто бути обережніше.

"Дуже багато такого трапляється [з дівчатами], коли потрапляєш в НБА. У Лас-Вегасі в минулому році було: йду додому, чекаю свій "Прибери", просто стою з одним розмовляю, дівчина до мене підійшла, каже: "О, ти типу баскетболіст". Кажу їй, що мені пора вже йти, вона забирає телефон з рук, ставить свій номер, зберігає і каже: "Напишеш мені". Написав я? Немає. Багато такого, якщо серйозно, потрібно бути акуратніше".

Святослав наголошує, що ти можеш потрапити в дуже неприємну ситуацію, не будучи ні в чому винним.

"Буває дуже багато [ситуацій], що ти просто з дівчиною в клубі познайомився, все у вас вийшло, на наступну ніч вона каже: "Давай мені гроші". За що? Йде в суд і каже, що ти її зґвалтував. Неважливо, що ти скажеш, їй повірять більше, ніж тобі".

-Mg5EmS-TMyEROiv-goUc4a9x.jpg

Замість Америки Святослав міг опинитися в Іспанії, де контракт йому пропонував столичний "Реал". Гравець згадує, що йому пощастило зустрітися з Кріштіану Роналду під час візиту в розташування клубу.

"Мрією завжди було грати за університет. Коли запропонував Реал, подання теж було на хорошому рівні. Показували не тільки баскетбол, але і футбол, сфоткался з Кріштіану Роналду, всіх футболістів бачив. Це після тренування було, всі заходимо в сауну, вся команда відновлювалася. Я вже знав, що буду їхати в Америку. Ми тоді розмовляли з батьками, вони кажуть, мовляв, "Давай просто поїдемо подивимося, що вони можуть нам запропанувати", але я вже глибоко в душі знав, що буду їхати в Америку, не визначився тільки з університетом".

Що стосується самої американської життя, яка у Святослава стартувала з університетських виступів за Канзас, Михайлюк розповідає, що для початківців баскетболістів за океаном створюються всі умови як для реалізації себе у спорті, так і для отримання якісної освіти.

"Що найбільше вразило? Університет. Не так, як в Україні: одна будівля, інше. Там саме як у фільмах: маленьке містечко, багато будівель, всі кудись йдуть. Було дуже прикольно, коли тільки-тільки заїхав туди. На кого вчився? Ліберальне мистецтво. У мене було таке, що люди, які допомагають баскетбольній команді з навчанням, їм вчителі дають контрольну, летиш і у них в номері її пишеш.

Українець також поділився своїми найближчими планами на майбутнє.

На даний момент, головне завдання — закріпитися в НБА, знайти свою роль. Одне з головних завдань — отримати другий контракт, найбільший, який зможу. І далі грати стільки років, скільки дозволить тіло, виграти НБА і бути кращим, ким можу".

Повну версію інтерв'ю дивіться на YouTube:




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!