Головна Новини Спорт футбол Цей день в історії: 10 років виповнилося перемозі "молодіжки" на Чемпіонаті Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

Цей день в історії: 10 років виповнилося перемозі "молодіжки" на Чемпіонаті Європи

10 років тому – 2 серпня 2009 року юнацька збірна України стала чемпіоном Європи. У фінальному матчі в Донецьку українці здолали збірну Англії

2 серпня 2019, 16:49
Поділіться публікацією:
Цей день в історії: 10 років виповнилося перемозі "молодіжки" на Чемпіонаті Європи

Чемпіонат Європи серед збірних U-19 брали два українських міста – Донецьк і Маріуполь. Турнір проходив з 21 липня по 2 серпня.

Українці потрапили в групу до Словенії, Англії та Швейцарії. Перші два матчі українці зіграли внічию – 0:0 зі словенцями і 2:2 з англійцями. Дубль у цьому матчі оформив Кирило Петров. І лише гол Риболовлі на 85-й хвилині в матчі проти Швейцарії дозволив нашій збірній вийти з групи.

У півфіналі "синьо-жовті" потрапили на Сербію. І забили гол вже на першій хвилині зустрічі – відзначився Шахов. Але в середині першого тайму серби зрівняли рахунок. Однак голи Гармаша на 39-й і 86-й хвилинах вивели українців у фінал. Де їм знову випало грати зі збірною Англії.

Фінал приймав стадіон "Республіканський" у Донецьку. На матч прийшло 25 тисяч глядачів. Україна перемогла 2:0. На 5-й хвилині забив Гармаш, а на 49-й – Коркішко. Так збірна України U-19 вперше стала чемпіоном Європи.

Варто додати, що з цієї команди п'ять гравців пізніше виступили і за національну збірну. Це Денис Гармаш, Богдан Бутко, Сергій Рибалка, Євген Шахов та Сергій Кривцов.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://24tv.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!