Головна Новини Спорт атлетика Українка стала найкращою юною спортсменкою Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

Українка стала найкращою юною спортсменкою Європи

Кращою юною спортсменкою Європи визнана наша легкоатлетка Ярослава Магучих

27 жовтня 2019, 14:45 comments3276
Поділіться публікацією:
Українка стала найкращою юною спортсменкою Європи

Їй дісталася нагорода імені Петра Нуровского. Це сталося під час гала-вечора в рамках 48-ї Генеральної асамблеї Європейських Олімпійських Комітетів (ЄОК). Повідомляє офіційна сторінка організації у Facebook.

Разом з нагородою переможниця отримала грошову премію для навчальних та освітніх цілей, спрямовану на допомогу юній спортсменці на шляху до Олімпійських ігор.

Хто така Ярослава Могутніх, коротка довідка до вашої уваги представлена нижче:

Українська легкоатлетка, що спеціалізується в стрибках у висоту. Чемпіонка Європи серед юніорів, чемпіонка світу і Європи серед юнаків, рекордсменка світу серед юніорів (вікова група до 20 років). Народилася 19 вересня 2001 року.

У 2018 році перемогла на юнацьких Олімпійських іграх в Буенос-Айресі.

3 травня 2019 Ярослава Магучих у віці 17 років і 226 днів перемогла у стрибках у висоту на першому етапі Діамантової ліги сезону, що проходив у місті Доха (Катар), з особистим рекордом 196 см і стала наймолодшою переможницею в історії змагань Діамантової ліги. На етапі Діамантової ліги в Юджині спортсменка показала результат 200 см (при зростанні 181 см), ставши наймолодшою спортсменкою в історії, яка підкорила цю висоту. Цей результат приніс спортсменці третє місце.

На чемпіонаті світу-2019 завоювала "срібло" в протистоянні з росіянкою Марією Ласицкене, встановивши новий світовий рекорд серед юніорок-2,04 м.

Варто зазначити, що ця премія була заснована для збереження пам'яті про видатну постать олімпійського руху Європи Петра Нуровского. Щоб його приклад спонукав молодих спортсменів продовжувати кар'єру, а вони, в свою чергу, ставали для прийдешніх поколінь взірцем здорового способу життя, заснованого на олімпійських принципах і цінностях.

Як писав портал "Коментарі", російського легкоатлета відсторонили від спортивних змагань на вісім років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!