Головна Новини Спорт футбол УПЛ. "Шахтар" у гольовий перестрілці здолав "Зорю"
commentss НОВИНИ Всі новини

УПЛ. "Шахтар" у гольовий перестрілці здолав "Зорю"

Донбаське дербі не залишило байдужим нікого, команди записали на двох сім голів

14 вересня 2019, 19:53 comments2155
Поділіться публікацією:
УПЛ. "Шахтар" у гольовий перестрілці здолав "Зорю"

Обидві команди підходили у відмінному фізичному стані до звітного поєдинку. "Шахтар" протягом шести ігор нікому не програвав і навіть не грав внічию всі поєдинки зводилися до переможного результату.

"Зоря" в попередній зустрічі відібрала очки у київського "Динамо", зігравши внічию 2:2. І луганчани не збиралися відбувати номер у цьому матчі. Підопічні Віктора Скрипника здивували своїх візаві на перших хвилинах вони застосували високий пресинг і не давали вільно дихати своїм опонентам.

Практично весь перший тайм був під контролем "Зорі", що втілилося в голи. Перший гол стався на 10 хвилині гри – Кочергін покотив у район одинадцятиметрової позначки, а Юрченко розстріляв ворота П'ятова. Чудова комбінація, другий гол відбувся вже через 25 хвилин – Матвієнко віддав неточну передачу, а Кочергін ударом в один дотик відправив м'яч у порожні ворота.

І на табло засвітилось двоечка навпроти "Зорі" і нулик навпроти "Шахтаря". Все це було наслідком високого пресингу у виконанні луганської команди. Але ще в першому таймі гірникам вдалося відквитати один м'яч. Тайсон обігрався з Марлосом в штрафному майданчику суперника і пробив у дальній кут воріт. Дещо нелогічний гол.

У другому таймі "Шахтар" почав атакувати всіма силами, що змусило луганчан притиснутися до своїх воріт. Ще одна знаменна подія відбулася у другій 45-хвилинці. Дебютував у "помаранчево-чорній" футболці Євген Коноплянка і відразу ж атакуючий півзахисник взявся пробивати по воротах, за кілька ігрових хвилин йому вдалося нанести три удари в бік воріт.

54 хвилина і рахунок вирівнявся на табло: Тайсон відпасував на Марлоса, а той розкішним ударом послав м'яч у кут воріт. Вже через шість хвилин підопічні Луїша Каштру (на тренерському містку його сьогодні підміняв Северино Вітор) вийшли вперед.

Болбат прострілив з правого флангу в центр, а Мораес пробив — після рикошету м'яч залетів у ворота. Варто відзначити, що Зоря не склала руки і не збиралася безвольно програвати. На 86 хвилині знову був відновлений паритет, Ледньов ударом з лінії штрафного послав м'яч у ближній кут воріт. Але тривало це недовго 89 хвилина ознаменувалася четвертим голом донеччан. Мораєс закотив м'яч у порожні ворота, а результативну передачу виконав дебютант Коноплянка.

Варто подякувати обидвом командам, і "Зоря" заслуговує окремої похвали за те, що вони намагаються грати в атакуючий футбол. На відміну від більшості команд української Прем'єр-ліги, які в поєдинках проти грандів українського футболу – "Шахтаря" і "Динамо" стоять всією командою за лінією м'яча. Дуже зрідка виходячи зі своєї половини поля.

З неприємних новин варто відзначити, що капітан донецького колективу Тайсон отримав травму. В одному з ігрових епізодів Тайсон впав на газон, а пробегавший поруч Ісмаїлі випадково вдарив свого партнера в голову.

Тайсона винесли з поля на ношах. Замість нього на поле вийшов Манор Соломон. На даний момент невідомо, чи зможе Тайсон зіграти в наступному поєдинку "гірників" – у середу, 18 вересня, проти "Манчестер Сіті".

"Шахтар" — "Зоря" 4:3

Голи: Тайсон, 42, Марлос, 54, Мораєс, 60, 89 — Юрченко, 10, Кочергін, 35, Ледньов, 86.

"Шахтар": Пятов — Болбат, Кривцов, Матвієнко, Ізмаїл — Степаненко — Теті (Коноплянка, 46), Марлос, Алан Патрік (Коваленко, 79), Тайсон (Соломон, 75) — Мораєс.

"Зоря": Шевченко — Тымчик, Абу Ханна, Чеберко, Михайличенко — Іванисеня — Кочергін, Юрченко (Чайковський, 88), Ледньов — Громов (Русин, 60), Кабаев (Будківський, 60).

Попередження: Тайсон, Степаненко — Михайличенко, Іванисеня, Тымчик.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/sport
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!