ЛЕ. "Динамо" перервало невдалу серію з шести ігор перемогою над "Мальме"

Кияни зуміли в кінцівці зустрічі розпечатати ворота шведського колективу

По настрою відразу було помітно, що "динамівці" не збираються йти з поля без перемоги, це відчувалося з перших хвилин зустрічі. Іскри, що летіли з очей футболістів передавалися навіть через телевізійне пристрій.

У першому таймі "біло-сині" по більшій мірі будували свої атаки через фланги і робили навісні передачі та простріли у штрафну. За першу 45-хвилинку підопічним Михайличенка вдалося завдати чотири удари по воротах, але не один з них не влучив у рамку.

У другому таймі суперник перебудувався і став використовувати три центральних захисника, і ще двоє крайніх оборонців стояли на сторожі своїх воріт. В цілому п'ять гравців створювали лінію оборони. Але і київський колектив урізноманітнив свою гру, вони перестали здійснювати лише простріли і навіси в завершальній стадії атаки, а й застосовувати короткий і середній пас через центральну зону оборонних редутів суперника.

На 70 хвилині в динаміці могло здатися, що Циганкова збивав захисник Мальме не за правилами, однак подивившись повтор чітко стає ясно, що все було чисто і м'яч відібраний в рамках прищепив. Але і Віктор міг розпорядитися моментом дещо інакше. "Динамо" не зменшувало обертів постійно чинячи тиск на ворота голкіпера гостей.

І все-таки на 84 хвилині це сталося – Шепелєв протягнув м'яч через центральну зону, після чого віддав пас-цукерочку своєму партнеру Буяльському, Віталій вдарив у ближній кут, який не зумів закрити шведський воротар Йохан Далін – 1:0.

Нарешті ця чорна смуга перервалася, перша перемога Михайличенко біля керма київського корабля. Наставник не зміг стримати емоції, заплакавши під час взяття воріт киянами.

Важлива перемога у всіх сенсах, яка повинна психологічно розвантажити гравців і тренерський штаб київського клубу. Так тримати!

Динамо — Мальме 1:0

Гол: Буяльський, 84

Динамо: Бойко — Кендзьора, Шабанов, Кадар, Миколенко — Шепелєв, Сидорчук, Буяльський — Циганков (Караваєв, 90), Родрігес (Бесєдін, 73), Вербич.

Мальме: Далін — Беймо (Ларссон, 58), Нільсен, Бенгтссон, Сафарі — Траустасон (Галл, 86), Левицькі, Баширу, Рікс — Крістіансен (Антонссон, 73), Розенберг.

Попередження: Вербич — Крістіансен.