Головна Новини Спорт футбол ФІФА перевірить «Боруссію» і «Динамо» через плату по трансферу Ярмоленка
commentss НОВИНИ Всі новини

ФІФА перевірить «Боруссію» і «Динамо» через плату по трансферу Ярмоленка

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) відкрила дисциплінарне провадження за заявою чернігівської спортшколи «Юність» за фактом несплати клубом Бундесліги «Боруссія» (Дортмунд) платежу солідарності за трансфер футболіста Андрія Ярмоленка

24 жовтня 2019, 13:52 comments1527
Поділіться публікацією:
ФІФА перевірить «Боруссію» і «Динамо» через плату по трансферу Ярмоленка

"У вересні я направив усі необхідні документи, лист про несплату школі суми в Палату вирішення спорів ФІФА. Минулого тижня ми отримали підтвердження про те, що палата суперечок прийняла наші документи і виставила претензії до ФК "Боруссія" (Дортмунд). Тепер цей клуб до 6 листопада повинен виплатити нам 301 тис. євро, або ж надати документи, які регламентують факт передачі грошей по трансферу Ярмоленка школі "Юність", - сказав директор чернігівської СШ "Юність" Геннадій Прокопович.

За словами функціонера, материнська школа Ярмоленка заявила солідарний платіж на суму 286 тис. євро.

"Але вони (ФІФА — ред.) перерахували суму за своєю формулою і вийшли на цифру в 301 тис. євро", — пояснив Прокопович, додавши, що ще одним відповідачем у справі буде ФК "Динамо" (Київ).

Прокопович зазначив, що якщо "Боруссія" доведе факт перерахування коштів київському "Динамо", то столичний клуб автоматично стає відповідачем по справі.

Трансфер Андрія Ярмоленка відбувся в серпні 2017 року. Сума угоди — 25 млн євро. З цих коштів столичне "Динамо" мало сплатити ДЮСШ "Юність", в якій виховувався Ярмоленко, 286,4 тис. євро платежу солідарності. Але кошти досі не були перераховані.

Більше того, частина платежу в 150 тис. євро "Динамо" зі свого офшору (Динамо Київ ЛТД Кіпр) перерахувало громадській організації "Клуб "Юність". За словами Прокоповича, ця організація не має жодного відношення до ДЮСШ.

Відомо, що громадська організація "Юність" була створена в 2015 році, в той час як Ярмоленко грав у чернігівській ДЮСШ в 1996-2001 рр. і 2004-2006 рр.

Прокопович, запідозривши шахрайство, 10 квітня 2018 року звернувся до слідчого управління ГУ Нацполіції в Чернігівській області.

Сьогодні кримінальну справу за фактом шахрайства (ч. 4 ст. 190 КК України — заволодіння шляхом обману грошовими коштами в особливо великих розмірах), розслідує поліція Києва. А одному з учасників цієї схеми у вересні було вручено підозру. Слідчі вважають, що гроші "Динамо" після переказу на рахунок організації "Юність" були знеособлені.

У той же час, "Динамо" у договорі з "Боруссією" про трансфер Ярмоленка брало на себе всі зобов'язання по сплаті платежів солідарності. А керівництво клубу нібито особисто зменшило суму солідарного платежу до 150 тис. євро перед переведенням у псевдо-ДЮСШ.

Варто зазначити, що директор чернігівської СШ "Юність" Геннадій Прокопович неодноразово письмово та публічно звертався до "Динамо" і його власників з проханням виконати всі фінансові зобов'язання. Його заклики ігнорували більше 2 років.

"Але я бачу, що керівництво київського "Динамо" не хоче платити дітям гроші", — заявив він в серпні 2018 року, додавши, що буде звертатися до ФІФА і УЄФА.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!