Головна Новини Спорт футбол Букмекерські контори можуть вирішити проблему фінансування українського футболу, - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Букмекерські контори можуть вирішити проблему фінансування українського футболу, - експерт

Футбольний експерт Дмитро Торнер вважає, що в Україні слід узаконити правила взаємодії букмекерських контор і фінансування ними спортивних напрямків за прикладом Великобританії

14 листопада 2019, 21:10 comments2098
Поділіться публікацією:
Букмекерські контори можуть вирішити проблему фінансування українського футболу, - експерт

Створення цивілізованого ринку букмекерських послуг і робота такого ринку за чіткими правилами для операторів могли б вирішити складну ситуацію з фінансуванням для всіх складових українського футболу – від дитячо-юнацьких шкіл до професійних клубів. Таку думку висловив футбольний експерт і аналітик Дмитро Торнер.

За його словами, в усьому цивілізованому світі давно узаконені правила взаємодії букмекерських контор і фінансування ними спортивних напрямків, зокрема, футбольних.

"Ми звикли скаржитися на недофінансування нашого футболу. Про розвиток дитячо-юнацького футболу я взагалі мовчу. Він живий ще виключно завдяки грошам власників клубів, що містять футбольні академії. При цьому ми чомусь купуємо якихось незрозумілих гравців в Латинській Америці пачками. Адже при нормальному підході можна було б вирішити питання з фінансуванням дитячих футбольних академій і шкіл, як це прийнято в нормальних футбольних країнах", — вважає Торнер.

Експерт зазначає, що на сьогоднішній день у багатьох країнах букмекерські контори зобов'язали регулярно відраховувати гроші на користь підтримки спорту. Загальна сума таких відрахувань розподіляється між професійними та дитячо-юнацькими видами спорту. Причому мова йде про досить серйозні суми.

В якості прикладу Торнер приводить Великобританію, де букмекери щорічно відраховують на підтримку спорту понад 130 млн фунтів стерлінгів. У багатьох країнах на ці цілі відраховують від 5 до 10 відсотків свого доходу. При цьому сумарний дохід букмекерів пропорційний сумі відрахувань.

В Україні ж, на думку експерта, гральний бізнес і букмекерські контори не поділяють, в тому числі і на законодавчому рівні, хоча ці види діяльності – абсолютно протилежні за своїм змістом.

"Якщо в гральному бізнесі, який все ще заборонений в Україні, виграш клієнта залежить від сліпого випадку, ставки на спорт або спортивні парі вимагають знань команд, гравців, їх можливостей, статистики, і так далі. Це інтелектуальна діяльність, і нагоді відведено там мало місця. І якщо букмекерські контори заробляють на тому ж футболі, то сам Бог велів їм вкладати у футбол — від цього тільки всі виграють", — вважає Дмитро Торнер.

Експерт підкреслює: через близькість до грального бізнесу букмекерські контори стають об'єктами претензій з боку силовиків. Хоча в СБУ і МВС, на його переконання, часто не розуміють різниці між тими ж "Парі Матч" і УНЛ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!