Головна Новини Спорт інші види спорту Російський мільярдер продав баскетбольний клуб і стадіон за більш ніж 3 млрд дол
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський мільярдер продав баскетбольний клуб і стадіон за більш ніж 3 млрд дол

Михайло Прохоров завершив продаж американського баскетбольного клубу, який базується в Нью-Йорку і виступає в НБА

17 серпня 2019, 11:45 comments5578
Поділіться публікацією:
Російський мільярдер продав баскетбольний клуб і стадіон за більш ніж 3 млрд дол

Російський мільярдер Михайло Прохоров продав баскетбольний клуб "Бруклін Нетс" за 2,35 млрд дол. Цей продаж стала рекордною в історії спорту. Про це інформує офіційний сайт Національної баскетбольної Асоціації.

Новим власником клубу став Джозей Цай. Він є співзасновником та виконавчим заступником голови групи Alibaba Group.

Щодо Прохорова, то він у 2009 році за 383 млн дол придбав 80% акцій "Нью-Джерсі Нетс" і 45% прав на новий стадіон у Нью-Йорку. Його побудували тільки в 2012 році. У 2015 році Прохоров викупив всі інші активи у попереднього власника Брюса Ратнера, доплативши ще близько 630 млн дол. Тому повну вартість клубу на той момент сторони офіційно оцінили в 875 млн дол, арени – до 825 млн дол.

Ще в 2018 році Прохоров домовився з Джозефом Цаем про продаж клубу: 49% "Нетс" переходили Цаю за 1,15 млрд дол. Але у того з'явилося право викупити в 2021 році залишилися 51% ще за 1,2 млрд дол. Однак Цай вирішив не чекати, а купити клуб відразу.

Отже, 2,35 млрд дол стали рекордною сумою, за яку був проданий спортивний клуб. Цей продаж побила рекорд 2018 року, коли "Кароліна Пантерс" були продані за 2,3 млрд дол. У 2017 році інший клуб НБА – "Х'юстон Рокетс" продали за 2,2 млрд дол.

Одночасно з баскетбольною командою Прохоров продав Цаю і "Барклайз Центр". Сумарна вартість двох активів, за даними деяких джерел, досягає 3,5 млрд дол.

Як повідомляло видання "Коментарі", Прохоров заявляв, що його клуб знаходиться на правильному шляху і веде грамотну політику розвитку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!