Головна Новини Спорт інші види спорту Українка завоювала дебютну медаль на перших Всесвітніх пляжних іграх
commentss НОВИНИ Всі новини

Українка завоювала дебютну медаль на перших Всесвітніх пляжних іграх

Українській спортсменці вдалося завоювати для країни історичну медаль

15 жовтня 2019, 11:51 comments1634
Поділіться публікацією:
Українка завоювала дебютну медаль на перших Всесвітніх пляжних іграх

Україна здобула історичну, першу нагороду на перших Всесвітніх пляжних іграх, що проводяться в Досі (Катар) під егідою Асоціації Національних олімпійських комітетів (АНОК). Про це інформує офіційний сайт Національного олімпійського комітету.

Володаркою срібної нагороди стала Аліна Бережна, впевнено подолала груповий турнір у змаганнях з пляжної боротьби у ваговій категорії до 70 кг. Про це повідомляє прес-служба НОК України.

На шляху до нагороди I Всесвітніх пляжних ігор Бережна Аліна перемогла своїх суперниць з Колумбії, Болгарії, Сполучених Штатів Америки та Франції, а у півфінальній сутичці була сильнішою представниці Румунії.

У фіналі їй протистояла колумбійка Тетяна Рентерія, яку українка перемогла раніше на груповій стадії, але у вирішальному поєдинку поступилася їй 2-3 і стала володаркою срібної медалі.

"Це безумовно успіх для мене. Враховуючи те, що раніше у мене не було досвіду виступів у пляжної боротьби, а часу на підготовку практично не було. У нас тільки закінчився чемпіонат світу, і мені запропонували спробувати свої сили в новому виді. Це цікаво, тому я вирішила, чому б і ні, і в мене непогано вийшло. Моє "срібло" стало першою для України нагородою в історії Всесвітніх пляжних ігор. Цим можна пишатися", — прокоментувала своє досягнення новоспечена віце-чемпіон I Всесвітніх пляжних ігор.

Нагадаємо, що з 12 по 16 жовтня у місті Доха (Катар) проходять перші в історії Всесвітні пляжні ігри, які зібрали більше 1360 спортсменів зі всієї планети.

На престижному старті Україна представлена 33-ма спортсменами, які виступають у 7 видах спорту і 8 дисциплінах: плаванні на відкритій воді, баскетбол 3х3, пляжний футбол, спортивне скелелазіння, акватлоне, воднолыжном спорті (стрибки на водних лижах і вейкбординг) і пляжної боротьби.

Як писав портал "Коментарі", уславлений борець Жан Беленюк, який був обраний народним депутатом поділився своїм баченням розвитку спорту в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!