20-річний словенський баскетболіст побив безліч рекордів у грі НБА

Лука Дончич, який виступає за «Даллас Маверікс», встановив безліч досягнень у поєдинку проти «Клівленд Кавальерс»

В ніч з 3 на 4 листопада мск "Даллас Маверікс" в матчі регулярного чемпіонату НБА в гостях виграв у "Клівленд Кавальєрс". На рахунку Луки Дончича ("Даллас") тріпл-дабл: 29 очок, 14 підбирань і 15 передач. Підсумковий рахунок — 131:111 на користь "Маверікс".

Дончич став первыим гравцем в історії НБА, на рахунку якого виявилося не менше 29 очок, 13 підбирань і 15 передач в двох іграх поспіль.

20-річний словенець став наймолодшим гравцем в історії ліги, який у двох матчах поспіль робив тріпл-дабли, набираючи при цьому не менше 25 очок.

Дончич став другим гравцем в історії "Далласа", який у двох матчах поспіль віддавав не менше 15 передач. Він повторив досягнення Джейсона Кідда.

Нарешті, Дончич став першим гравцем з 1965 року, який в двох іграх поспіль набирав не менше 25 очок, збирав не менше 10 підбирань і віддавав не менше 15 передач. Він повторив досягнення Оскара Робертсона.

Також знаменитий баскетболіст Аллен Айверсон, який був першим номером на драфті НБА 1996 року і фіналістом сезону-2000/01 у складі "Філадельфії Сиксерс", назвав п'ятірку гравців, які, на його думку, є найкращими в історії ліги.

На думку Айверсона, в топ-5 баскетболістів входять Майкл Джордан, Стефен Каррі, Леброн Джеймс, Шакіл о'ніл і Кобі Брайант. При цьому сказано, що порядок, в якому розташовуються імена гравців, значення не має.

Як повідомляло видання "Коментарі", лісові пожежі у штаті Каліфорнія змусили зірку НБА Леброна Джеймса і його родину покинути своє житло.