Головна Новини Спорт інші види спорту Легенди не йдуть: Кобі Брайант — більше, ніж символ «Лос-Анджелес Лейкерс»
commentss НОВИНИ Всі новини

Легенди не йдуть: Кобі Брайант — більше, ніж символ «Лос-Анджелес Лейкерс»

Кобі Брайант присвятив НБА 20 років

27 січня 2020, 14:10 comments4618
Поділіться публікацією:








Легенди не йдуть: Кобі Брайант — більше, ніж символ «Лос-Анджелес Лейкерс»

У неділю, 26 січня, світ потрясла новина про загибель одного з кращих баскетболістів всіх часів Кобі Брайанта. Він загинув в результаті аварії вертольота в Каліфорнії. Всього на борту було 9 людей, у тому числі і його 13-річна донька Джианна.

picture

У душі кожного баскетбольного вболівальника настала порожнеча. І неважливо, яка команда була улюбленою і в майці якого гравця хто сидів на трибуні чи перед телевізором. Ще кілька днів тому він сидів на матчі свого клубу з Джианною, яка, до речі, подавала великі надії в жіночому баскетболі. Здається, що зовсім недавно Кобі, він же Чорна Мамба, виходив на паркет. А в останні місяці він підтримував свій клуб, який знову всерйоз претендує на чемпіонський титул.

Пішла не просто легенда, на рахунку якої безліч рекордів. Сухі цифри можна подивитися на будь-якому спортивному сайті або в Вікіпедії, але вони не покажуть того, ким Кобі був для баскетболу і для НБА. Його розглядали не інакше як спадкоємця самого Майкла Джордана. А "забити через Кобі" було мрією будь-якого гравця, який хоч раз виходив проти нього.

picture


Кобі Брайант був обраний на драфті НБА в 1996 році прямо зі старших класів школи. За іронією долі задрафтувала молодий талант команда "Шарлот Хорнетс", власником якої в 2010 році став Джордан. Кобі не зіграв жодного матчу за "Шершнів" і відразу був обмінений до "Лос-Анджелес Лейкерс". Саме за "озерників" він відіграв всі 20 років кар'єри, ставши справжнім символом клубу, принісши франшизі 5 чемпіонських титулів з 16.

В той момент головною зіркою клубу був центровий Шакіл О'Ніл. Цей дует став символом успіху ЛАЛ і головним командним конфліктом початку 2000-х. Протистояння між гравцями за лідерство у франшизі не завадило їм виграти три титули чемпіона НБА поспіль у 2000 — 2002 рр.

picture


Кобі в цьому конфлікті здобув перемогу, після чого ще двічі приводив свій клуб до чемпіонства (2009, 2010) в дуеті з Пау Газолем.

picture

Його останні сезони проходили під знаком невдач і важких травм, з подальшим тривалим відновленням. Кар'єра завершилася так званим "прощальним туром" в сезоні 2015-2016 рр.

Протягом усієї кар'єри його супроводжували численні конфлікти з одноклубниками через авторитарний тип лідерства, звинувачення в зґвалтуванні, скандал з матір'ю, але вони не поставили під сумнів його авторитет.


Але що Кобі залишив після себе? Чому він навчив наступні покоління баскетболістів? Спадщина Мамби — сила, витривалість і справжнє прагнення до перемоги, перемагаючи біль. Кобі був представником покоління, для якого гра була на першому місці. Гонитва за астрономічними контрактами (які у нього були) з ним ніяк не асоціювалася. У кожній грі він ніби намагався довести, що одного таланту замало. Успіх — це пекельна праця. Це кращий приклад для наслідування.

А його останнє повідомлення у Тwitter зараз виглядає як-то пророче. Кобі привітав нинішнього лідера ЛАЛ Леброна Джеймса з виходом на 3-е місце за результативністю за всю історію НБА. Буквально напередодні "Король" перевершив Мамбу на 12 очок. Кобі просто передав естафету лідера.

picture

picture

R. I. P.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!