Головна Новини Спорт спорт і держава Глава «ВАДА» припускає, що Росія отримає статус невідповідності
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава «ВАДА» припускає, що Росія отримає статус невідповідності

«РУСАДА» швидше за все, понесе покарання за свої дії

12 листопада 2019, 14:10 comments1965
Поділіться публікацією:
Глава «ВАДА» припускає, що Росія отримає статус невідповідності

Президент Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Крейг Ріді впевнений, що на підставі доповіді незалежних експертів буде заявлено про невідповідність статусу "РУСАДА" кодексом організації. Про це повідомляє сайт французької радіостанції RFI.

"Здогадуюся, що російській владі буде заявлено про невідповідність. У них буде 21 день на те, щоб погодитися з нашим висновком. Особисто мене це здивує, але, якщо так станеться, так тому і бути", — повідав Ріді в інтерв'ю французькій радіостанції RFI, чиї слова цитує її сайт.

Крейг Ріді зазначає, що справа може перейти на розгляд Спортивного арбітражного суду в разі незгоди російської сторони з висунутими звинуваченнями.

"Якщо вони не погодяться, що більш ймовірно, справа може опинитися в Спортивному арбітражному суді. Ми не можемо одночасно бути і суддею і присяжними, і прокурором, але ми можемо звернутися в суд, виступити в ролі сторони звинувачення і представляти докази. Сподіваюся, що це може стати початком періоду відновлення довіри", — говорить президент Всесвітнього антидопінгового агентства.

Комітет по відповідності повинен надати у "ВАДА" матеріали розслідування 17 листопада, а остаточне рішення про статус невідповідності може бути винесено 9 грудня.

"РУСАДА" можуть позбавити статусу відповідності із-за підміни даних московської лабораторії, які були передані WADA. У жовтні підміну даних підтвердив глава російського агентства Юрій Ганус.

У цьому випадку російських спортсменів можуть позбавити можливості виступати на міжнародних змаганнях під прапором своєї країни, а збірну Росії — не допустити до наступного футбольного чемпіонату світу.

Як писав портал "Коментарі", WADA розслідує сотні випадків вживання допінгу російськими спортсменами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!