Головна Новини Спорт спорт і держава Росіяни стежили за віце-президентом «ВАДА»
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни стежили за віце-президентом «ВАДА»

Найближчим часом «РУСАДА» може позбутися статусу відповідності

14 листопада 2019, 19:18 comments1881
Поділіться публікацією:
Росіяни стежили за віце-президентом «ВАДА»

Віце-президент Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Лінда Хеллеланд розповіла про стеження агентів з Росії кілька років тому.

"Я прямувала на черговий антидопінговий семінар в Осло, але мене перехопила служба безпеки повідомила, що є інформація про те, що деякі представники з Росії зв'язувалися з різними компаніями і вивчали мою діяльність. А також мої заяви і навіть пересування", — наводить слова Хеллеланд видання "Спорт-Експрес".

Також віце-президент "ВАДА" заявила, що в той час був зроблений злом її комп'ютера.

Хеллеланд покине пост віце-президента "ВАДА" в кінці року. З 1 січня 2020 року цю посаду займе дворазова олімпійська чемпіонка з шорт-треку китаянка Ян Ян.

В кінці вересня "ВАДА" розпочало процедуру позбавлення Російського антидопінгового агентства статусу відповідності. Департамент розвідки та розслідувань "ВАДА" добився значних успіхів в аналізі даних, отриманих з Московської лабораторії.

На початку тижня президент "ВАДА" Крейг Ріді висловив упевненість в тому, що "РУСАДА" буде позбавлено статусу відповідності.

У цьому випадку російських спортсменів можуть позбавити можливості виступати на міжнародних змаганнях під прапором своєї країни, а збірну Росії — не допустити до наступного футбольного чемпіонату світу.

Як повідомляло видання "Коментарі", "ВАДА" проводить розслідування сотень випадків вживання допінгу російськими спортсменами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!