Головна Новини Зірки персона Олена Зеленська подякувала українцям, які переховували євреїв під час війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Олена Зеленська подякувала українцям, які переховували євреїв під час війни

На сьогоднішній день в Україні близько 2,5 тисяч Праведників, які надавали допомогу євреям під час Другої світової війни

4 жовтня 2019, 11:34 comments1931
Поділіться публікацією:
Олена Зеленська подякувала українцям, які переховували євреїв під час війни

В Офісі президента відбулася виставка "Історія крізь обличчя", присвячена пам'яті українців, які під час Другої світової війни переховували і рятували євреїв. Проект був ініційований Всеукраїнським благодійним фондом "Заради тебе". Про це йдеться на офіційному сайті президента України.

У заході взяли участь безпосередньо ті старожили, які ризикуючи своїм життям, допомагали євреям уникнути неминучої смерті. Презентацію проекту відвідала і дружина глави держави Олена Зеленська.

"Ми повинні бути безмежно вдячні цим людям. Також нам всім варто усвідомити той факт, що ми, можливо, останнє покоління, яке має можливість зазирнути в очі героям і особисто подякувати їм за приклад милосердя, відваги і толерантності", — сказала перша леді.

"Історія крізь обличчя" — це проект, який дає можливість українцям дізнатися про Праведників – людей, які ризикували власним життям заради інших громадян. Про ці героїчні вчинки, зазначають організатори, обов'язково повинні знати і пам'ятати сучасні українці.

"Низький уклін Вам за те, що ваші родини тоді поставили людяність вище власного життя", — звернулася Зеленська до присутніх.



Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що перша леді України розповіла, чому їй довелося розпрощатися зі сценою, переставши виступати з "Квартал 95"



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!