Головна Новини Зірки персона У Парижі помер 90-річний актор Макс фон Сюдов
commentss НОВИНИ Всі новини

У Парижі помер 90-річний актор Макс фон Сюдов

Шведський актор отримав славу після зйомок у культових кінорежисерів, таких як Бергман, Спілберг і фон Трієр

9 березня 2020, 23:59 comments4099
Поділіться публікацією:
У Парижі помер 90-річний актор Макс фон Сюдов

У неділю, 8 березня, культура світового кіно понесла непоправну втрату в особі шведського актора Макса фон Сюдова, який помер у Парижі у віці 90 років. Про це передає агентство "РБК" з посиланням на вдову актора Катрін фон Сюдов.

"З розбитим серцем, з нескінченним сумом, з нестерпним болем ми повідомляємо, що Макс фон Сюдов пішов з життя 8 березня 2020 року", — повідомила пресі його дружина.

Зазначимо, що Макс фон Сюдов двічі ставав номінантом премії "Оскар". У 1989 році він претендував на статуетку в номінації "Краща чоловіча роль" за фільм "Пелле-завойовник", а в 2012 році його номінували на кращу чоловічу роль другого плану за фільм "Моторошно голосно і вкрай близько".

Крім того, фон Сюдов виконав роль Лора Сан Текке у фільмі "Зоряні війни: Пробудження сили" (2015 рік), а також зіграв Трехглазого ворона в серіалі "Гра престолів".

Крім родичів актора, біль втрати переживають друзі і колеги фон Сюдова по всьому світу. Так, наприклад епітафій на своїй сторінці в Facebook написав знаменитий режисер російського походження Андрій Кончаловський-Міхалков.

"Макс приїжджав в Москву представляти мої "Три сестри". Тоді в одному з інтерв'ю він сказав про свою гру в шахи зі смертю у фільмі "Сьома печатка": "Щоб вступати в таку ризиковану гру, треба якомога краще вивчити її правила і суперника. Тоді ти зможеш хоча б спробувати вгадати кожен його хід. На жаль, переграти смерть навряд чи можливо. Але передбачити деякі її ходи – чому ні? Сьогодні, мені здається, я розумію правила гри трохи краще, ніж півстоліття тому", — пише режисер з спогадом про старого друга.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про смерть відомого польського режисера і сценариста Януша Кондратюка, який останні роки життя самовіддано боровся з онкологією.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!