Головна Новини Зірки шоу бізнес На 103 році життя помер легенда Голлівуду Кірк Дуглас
commentss НОВИНИ Всі новини

На 103 році життя помер легенда Голлівуду Кірк Дуглас

У США помер популярний актор Кірк Дуглас, йому було 103 роки, ховати зірку кіно буде його столітня дружина

6 лютого 2020, 10:55 comments2597
Поділіться публікацією:
На 103 році життя помер легенда Голлівуду Кірк Дуглас

Полетіла до зірок найстаріша зірка Голлівуду Кірк Дуглас, батько Майкла Дугласа. Кірку було 103 роки. Він яскравий представник Золотої ери Голлівуду. Ролі Кірка — це завжди мужні образи.

Він популярним став після участі у стрічках "З минулого" (1947 рік) і "Лист трьом дружинам" (1949 рік). Остання здобула премію "Оскар". Однак найбільше визнання отримав за роль у фільмі "Чемпіон" (1949) – за участь у цьому фільмі його номінували на Оскар. Другу номінацію на "Оскар" Кірк Дуглас отримав за роль у стрічці "Злі та красиві". Зрештою здобув він найпрестижнішу кінопремію лише у 1996 році – за видатні досягнення в кінематографі. Серед решти його найвідоміших фільмів – "Спартак", "Сім днів у травні", "Чи горить Париж?", "Круті хлопці", "Лють", "Жага до життя". В останньому зіграв художника Вінсента Ван Гога.

Цей список довгий, близько 90 фільмів.

У 1996 році він отримав почесного "Оскара" за внесок у кінематограф.

Кірк Дуглас був одруженим двічі. Спершу на Діані Ділл, але розвівся з нею у 1951 році. Потім його дружиною стала акторка Енн Байденс, з нею він уже прожив до кінця свого життя. Має четверо синів – Майкл, Джоель, Пітер, Ерік. Усі вони пов'язали своє життя з кіно та телебаченням.

До останнього часу Кірк Дуглас займав 17-й рядок у списку Американського інституту кіномистецтва серед найвеличніших чоловіків-легенд екрану класичного голлівудського кіно.

Кірк мав білоруське і єврейське коріння, він був сином емігрантів з Білорусі, які переїхали до США в 1910 році. Крім нього в родині було шестеро сестер.

Кірк і Енн — унікальна найстаріша пара Голлівуду. Йому було 103, а ховати його буде 100 річна дружина. Вони прожили разом 65 років!




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!