Головна Новини Світ Азія Індія здійснила запуск ракети на Місяць
commentss НОВИНИ Всі новини

Індія здійснила запуск ракети на Місяць

Індійська організація космічних досліджень (ІSRO) запустила ракету-носій з міжпланетною місячною станцією «Чандраян-2»

22 липня 2019, 13:08 comments5024
Поділіться публікацією:








Індія здійснила запуск ракети на Місяць

Запуск відбувся з космодрому на острові Шріхарікота в Індії в 14:43 за місцевим часом. Спочатку запуск планувався на 15 липня, проте його перенесли через 56 хвилин до старту з-за технічних неполадок.

640-тонна ракета "Чандраян-2" за п'ять тижнів доставить на Місяць орбітальну станцію, спускний апарат і 27-кілограмовий шестиколісний ровер з приладами для аналізу грунту. 6 або 7 вересня "Чандраян-2" здійснить посадку на практично не вивченому південному полюсі Місяця.

В рамках місії "Чандраян-2" буде шукати воду або мінерали на Місяці, досліджувати сейсмічну активність та фотографувати поверхню Місяця і її тонку атмосферу.

Спочатку запуск планувалося здійснити 15 липня. Однак з-за виявлених за годину до старту технічних проблем він був відкладений.

Місія Chandrayaan 2 складається з орбітального апарата, посадкового модуля Vikram ("Вікрам") і маленького місяцеходу Pragyan ("Прагьян") вагою близько 20 кг

Вартість проекту "Чандраян-2" складає близько $125 млн.

" rel="nofollow" target="_blank">

Як повідомляли "Коментарі", в НАСА заявили, що з 2021 по 2024 роки на природний супутник Землі — Місяць — вирушать три безпілотних корабля з 12 видами різних вантажів на борту, з метою подальшого облаштування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!