Головна Новини Світ США Витік секретних документів посприяв скандалу між Трампом і послом Британії
commentss НОВИНИ Всі новини

Витік секретних документів посприяв скандалу між Трампом і послом Британії

В США стався витік секретних документів, в яких посол Британії Кім Деррок охарактеризував адміністрацію Білого дому як "некомпетентну" і "недотепну"

22 липня 2019, 19:07 comments1325
Поділіться публікацією:
Витік секретних документів посприяв скандалу між Трампом і послом Британії

Посол Великобританії в США Кім Деррок, якого Дональд Трамп назвав "тупим" і "божевільним", подав у відставку. Він виявився в центрі скандалу через критику на адресу американського лідера. Секретні листи з безпристрасними висловами дипломата витекли в пресу. Трамп категорично відмовився з ним працювати.Про це повідомляє The Daily Mail.

В центрі скандалу опинився 19-річний журналіст Стівен Едгінтон, який займався дослідженням того, як громадянська служба готується до виходу Великобританії з ЄС. У процесі роботи він також цікавився тим, що урядові чиновники насправді думають щодо виходу країни з Євросоюзу. В ході роботи одне з джерел зачитало Едгінтону лист Деррока раднику з нацбезпеки Великобританії Марку Седвіллу з невтішним відгуком про адміністрацію Трампа.

Журналіст підкреслив, що  джерелом витоку секретних відомостей стала  публікація  "чесної журналістської роботи" і не пов'язана з якою-небудь змовою.

Молода людина працювала над матеріалом разом з журналісткою Ізабель Оукшотт. Усвідомлюючи неоднозначність матеріалу, вони вирішили не вказувати ім'я Едгінтона як автора. Незабаром до його персони стали проявляти інтерес служби безпеки країни, за ним нібито стежили. Едгінтон зауважив, що не знає, чи заарештують його, але не збирається розкривати ім'я свого джерела за жодних обставин.

Як повідомляли "Коментарі", Трамп розповів про своє ставлення до криптовалюти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!