Головна Новини Світ Азія У Гонгонг поліція застосувала сльозогінний газ на акції протесту
commentss НОВИНИ Всі новини

У Гонгонг поліція застосувала сльозогінний газ на акції протесту

21 липня протестувальники спробували дійти до будівлі місцевого уряду, але їх зустріли сотні спецназівців

23 липня 2019, 02:45 comments1714
Поділіться публікацією:
У Гонгонг поліція застосувала сльозогінний газ на акції протесту

Демонстрація противників закону про екстрадицію в Гонконзі переросла в серйозні зіткнення з поліцією. Про це пише "Радіо Свобода".

21 липня протестувальники спробували дійти до будівлі місцевого уряду, але їх зустріли сотні спецназівців. Поліцейські почали відтісняти натовп, розпилюючи сльозогінний газ і увімкнувши сирени. Місцева преса повідомляє, що також стріляли у демонстрантів гумовими кулями, а ті стали закидати поліцейських пляшками, цеглою, палицями і парасольками.

Крім того, 21 липня ввечері на поїзд метро, в якому їхали учасники протестів напали невідомі, озброєні палицями. Вони цілеспрямовано вибирали людей у чорних футболках, які носять демонстранти. Парламентська опозиція обурена тим, що поліція не захистила городян, а також не провела арешти.

З середини червня близько 2 млн жителів взяли участь в акціях протестів проти закону про екстрадицію, який передбачає видачу підозрюваних у злочини за межі Гонконгу. Протести змусили владу призупинити розгляд законопроекту, але опозиція вимагає відкликати його з парламенту.

 Як повідомляли "Коментарі", 11 липня, в Москві біля будівлі Верховного суду Російської Федерації за проведення мирної акції протесту затримали п'ятдесят кримських татар. Про це з місця інциденту повідомив адвокат Еміль Курбединов. Курбединов зазначив, що кримські татари прийшли під будівлю Верховного суду РФ на розгляд апеляції у справі "Хізб-ут-Тахрір".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!