Головна Новини Світ Азія Північна Корея захопила російське судно з 17 моряками в Японському морі
commentss НОВИНИ Всі новини

Північна Корея захопила російське судно з 17 моряками в Японському морі

Моряків вже тиждень тримають на судні

24 липня 2019, 02:55 comments4759
Поділіться публікацією:
Північна Корея захопила російське судно з 17 моряками в Японському морі

Прикордонники Північній Кореї захопили російське судно "Сянхайлинь-8" нібито за незаконний перетин кордону. Моряків вже тиждень тримають на судні, дізналися про затримання тільки 23 липня. Про це повідомляє директор "Північно-Східної риболовецької компанії", якій належить судно, Віктор Седлер, пише "Комерсант"..

Седлер розповів, що затримання відбулося в ніч з 16 на 17 липня. Судно тоді прямувало на промисел і зупинилося у 53 милях від берега. Корейці ж порахували, що це незаконне перетинання кордону, хоча відповідно до Конвенцією ООН по морському праву територіальними водами вважається зона в 12 морських миль від берега.

"Чомусь корейці вигадали, що 50 миль – це "зона військової охорони", жодним міжнародним інститутом не визнана. Це нам сказали в посольстві", — зазначив представник компанії.

Седлер і його колега повідомили, що з 16 липня вони втратили зв'язок з судном, але протягом двох днів вважали, що судно просто знаходиться в зоні дрейфу. І коли судно з'явилося на радарах та початок рухатися в бік КНДР, вони зрозуміли, що моряків захопили. Тоді вони відправили працівника посольства на місцезнаходження судна, та він підтвердив інформацію про затримання.

За словами Седлера, на борту судна перебували 15 росіян і 2 громадянина Північної Кореї. Моряками не дозволяють виходити з кают, їх обшукують і допитують.

Як повідомляли "Коментарі", в Україну повернулися шестеро українських моряків — членів екіпажу судна RS 300-97, які більше півтора років перебували під забороною виїзду з Греції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.rbc.ru
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!