Головна Новини Світ Європа Євросоюз пригрозив США ввести мита на 35 млрд доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Євросоюз пригрозив США ввести мита на 35 млрд доларів

Євросоюз може ввести мита у відповідь на дії США

24 липня 2019, 11:47 comments1050
Поділіться публікацією:
Євросоюз пригрозив США ввести мита на 35 млрд доларів

Євросоюз підготував список американських товарів, які планує обкласти митом на 39 млрд доларів, якщо США обкладуть тарифами імпортні автомобілі.

"Він (список — ред.) вже в основному підготовлений і коштує 35 мільярдів євро. Сподіваюся, нам не доведеться його використовувати", — повідомила єврокомісар з торгівлі Сесілія Мальмстрем.

Однак вона висловила надію, що цих  заходів вдасться уникнути.


"Ми не приймемо регульованою торгівлі, квот чи добровільних обмежень на експорт, і, якщо тарифи будуть введені, у нас буде список для відновлення балансу",- зазначила вона.

Президент США Дональд Трамп заявив у травні, що деякі імпортовані автомобілі і запчастини становлять загрозу національній безпеці. Але він відклав на шість місяців рішення про те, чи варто вводити тарифи, щоб дати час для торгових переговорів з ЄС і Японією. Ці шість місяців закінчуються в середині листопада.

Як повідомляли "Коментарі", керівництво Російської Федерації ввів підвищені мита на деякі американські товари у відповідь на застосування Сполученими Штатами додаткових ввізних мит на сталь і алюміній.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!