Іран зажадав від світу подяку за безпеку

Президент Ірану заявив, що весь світ повинен бути вдячний за безпеку Ірану

Президент Ірану Хасан Роухани заявив, що світ повинен з вдячністю сприймати зусилля Корпусу вартових Ісламської революції по захисту морських шляхів в Ормузькій протоці. Заява прозвучала на засіданні ради міністрів республіки.

"Весь світ повинен бути вдячний Революційної гвардії за підтримання безпеки в Ормузькій протоці", сказав Роухани, коментуючи інцидент із захопленням британського танкера.

Він також підкреслив, що затримання 19 липня судна Великобританії було здійснено "вражаюче точно і професійно" і Іран продовжить забезпечувати безпеку і свободу навігації в Перській затоці і Ормузській протоці.

Як повідомляли "Коментарі", 19 липня представники іранського Корпусу вартових Ісламської революції затримали в Ормузькій протоці британський танкер Stena Impero. 23 члени екіпажу, серед яких троє росіян, в даний час знаходяться на борту судна.

У той же час, Велика Британія спростувала інформацію про те, що до Тегерану був направлений спеціальний представник для обговорення проблеми затриманого танкера. Раніше в середу глава канцелярії верховного керівника Ірану заявив, що Лондон направив в Тегеран посередника, щоб домогтися звільнення судна Stena Impero.