Головна Новини Світ Великобританія Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей пішла у відставку
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей пішла у відставку

Тереза Мей пішла у відставку, попросивши королеву Єлизавету II звільнити її з займаної посади, і вимовила прощальну промову

24 липня 2019, 18:40 comments2874
Поділіться публікацією:
Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей пішла у відставку

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей, яка очолювала уряд з 2016 року, пішла у відставку. Про це повідомляє  "BBC".

Тереза Мей очолювала уряд з 13 липня 2016 року. Після трьох невдалих спроб заручитися підтримкою палати громад, щодо її угоди про умови виходу Великої Британії з Євросоюзу, досягнутої на переговорах з європейськими лідерами, під тиском деяких членів уряду і депутатів-консерваторів 24 травня вона була змушена оголосити про свою відставку — спочатку з посади лідера правлячої Консервативної партії, а після і з посади прем'єр-міністра.

Як стало відомо 23 липня, новим лідером Консервативної партії стане колишній мер Лондона, екс-міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон.

"Я рада передати правління новому лідеру Консервативної партії та майбутньому премʼєр-міністру, який працював у моєму Кабінеті міністрів і який, дотримуючись зобов'язань у відповідності до маніфесту Консервативної партії, відданно виконуватиме волю народу, яка була виявлена у 2016 році", — сказала Мей під час свого прощального слова у парламенті.

Парламент провів Терезу Мей оплесками, після чого вона направилася до Букінгемського палацу для передачі прохання про відставку королеві Єлизаветі II.

Раніше повідомлялося, що Великобританія виступила проти повернення РФ в ПАРЄ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!