Головна Новини Світ Франція У Парижі може обрушитися Собор Паризької Богоматері
commentss НОВИНИ Всі новини

У Парижі може обрушитися Собор Паризької Богоматері

Нотр-Даму напророкували обвалення через спеку

25 липня 2019, 08:45 comments7197
Поділіться публікацією:
У Парижі може обрушитися Собор Паризької Богоматері

У Франції знаходиться на реконструкції Собор Паризької Богоматері може обрушитися через аномальну спеку у французькій столиці. Про це сказав головний архітектор історичних пам'яток Франції Філіпа Вільньова.

За його словами, в кам'яних стінах храму залишається ще дуже багато вологи, вилитої на нього пожежними у квітні. Через спеку, яка в цьому року б'є всі історичні рекорди, вода може висохнути занадто швидко, що створить загрозу для несучої конструкції будівлі.

Також наголошується, що робітники в терміновому порядку зміцнюють собор, побоюючись за його долю. Усередині пам'ятника архітектури зараз розбирають завали із згорілих останків даху. Реставраторы поки так і не вирішили, чи будуть відновлювати звалився шпиль в первозданному вигляді.

15 квітня в результаті пожежі біля собору Паризької Богоматері обрушилися шпиль та частина покрівлі. Після цього французькі власті оголосили про збір коштів для відновлення собору. Кошти на реконструкцію собору запропонували кілька французьких мільярдерів, в першу добу було задекларовано понад 600 млн євро на відновлення храму.

Як повідомляли "Коментарі", в Нью-Йорку на Великдень згоріла собор. Пожежа ж виникла близько 19 години за місцевим часом, коли в будинку вже нікого не було. Повідомляється, що сторож церкви, помітивши вогонь, спробував пробратися всередину, але був змушений повернутися, надихавшись при цьому чадним газом. Інших постраждалих немає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!