Головна Новини Світ Великобританія Жорсткий Brexit може вплинути на об'єднання Ірландії, - прем'єр
commentss НОВИНИ Всі новини

Жорсткий Brexit може вплинути на об'єднання Ірландії, - прем'єр

Уряд Ірландії не має наміру планувати об'єднання

27 липня 2019, 04:55 comments2857
Поділіться публікацією:
Жорсткий Brexit може вплинути на об'єднання Ірландії, - прем'єр

Вихід Великобританії зі складу Євросоюзу без угоди може стати початком об'єднання Ірландії з Північною Ірландією. Про це сказав Прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар, передає Reuters.

За словами прем'єра, уряд Ірландії не має наміру планувати об'єднання, оскільки пробританские сили Північної Ірландії будуть вважати це провокацією.

"Якщо Великобританія виведе Північну Ірландію з Європейського союзу всупереч волі більшості жителів Північної Ірландії, позбавить їх від європейського громадянства та підірве угода — такі питання будуть виникати, подобається нам це чи немає", — сказав він, додавши, що до цього потрібно бути готовими.

Як повідомляли "Коментарі", новий прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон виступив із заявою, що виведе країну з Європейського союзу 31 жовтня. Раніше Джонсон ще в статусі кандидата в лідери консерваторів неодноразово говорив, що Великобританія вийде з ЄС у жовтні з договором або без нього. У свою чергу, головний дипломат ЄС з Brexit Мішель Барньє висловив надію на можливість досягти впорядкованого Brexit з новим прем'єром Великобританії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!