Головна Новини Світ Росія У Сибіру горить 3 млн га лісу, гасити його виявилося дорого
commentss НОВИНИ Всі новини

У Сибіру горить 3 млн га лісу, гасити його виявилося дорого

Через пожежі у чотирьох регіонах - в Іркутській області, Красноярському краї, а також в окремих районах Бурятії і Якутії - введено режим надзвичайної ситуації

29 липня 2019, 09:59 comments3322
Поділіться публікацією:
У Сибіру горить 3 млн га лісу, гасити його виявилося дорого

У Сибіру горить три мільйони гектарів лісів, але їх майже не тушать. "Лісові пожежі зараз зафіксовані в 10 регіонах: в Іркутській і Тюменській областях, Красноярському, Хабаровському, Пермському і Забайкальському краї, в Якутії, Бурятії і в Ямало-Ненецькому АО", — йдеться в повідомленні.

Загальна площа горіння приблизно дорівнює площі Бельгії та продовжує зростати.

За даними Авіалісохорони РФ, на гасінні лісових пожеж задіяно 2715 осіб і 343 одиниці техніки. Також в гасінні беруть участь 28 повітряних суден, але цього недостатньо.

Основна частина пожеж припадає на важкодоступні райони, де вартість гасіння перевищує розмір можливого збитку, і загоряння гаситься у разі загрози населеним пунктам або об'єктам інфраструктури.

"Найближча точка базування [літака-танкера] 500 км від пожежі в тайзі. Він летить туди-назад, скидає невеликий об'єм води. Ми розоримося використовувати авіацію для таких цілей", — цитує видання радника голови Рослісгоспу Олександра Агафонова.

Керівник протипожежної програми "Грінпіс Росії" Григорій Куксін називає це катастрофою і пояснює, що ситуація вийшла з-під контролю саме через те, що спочатку було прийнято рішення не гасити пожежі, поки вони маленькі.

Як повідомляли "Коментарі", Сибір може очікувати "другий Чорнобиль". Росприроднагляд попередив про серйозну екологічну загрозу, яка може статися через стан "Усольехимпром" в Приангар'ї .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: www.bbc.com
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!