Головна Новини Світ Європа Великобританія виключила обмін кораблів з Іраном
commentss НОВИНИ Всі новини

Великобританія виключила обмін кораблів з Іраном

Напруженість між Великою Британією та Іраном наростає

29 липня 2019, 17:43 comments1135
Поділіться публікацією:
Великобританія виключила обмін кораблів з Іраном

Великобританія відкинула ідею відпустити іранський танкер в обмін на судно під британським прапором, захоплене Ісламською Республікою в Перській затоці.

"Немає ніякого про-кво (послуги за послугу. — Ред.). Мова не йде про якийсь бартер. Мова йде про міжнародне право та дотриманні норм міжнародно-правової системи, і саме на цьому ми будемо наполягати", — сказав глава МЗС Великобританії Домінік Рааб.

Минулого тижня в Перську затоку для захисту британських комерційних кораблів прибув другий військовий корабель Королівського флоту.

Напруженість між Іраном і Британією посилилася після того, як на початку цього місяця іранські командос захопили танкер під британським прапором. Це сталося після того, як британські війська захопили іранський нафтовий танкер поблизу Гібралтару, якого звинуватили в порушенні санкцій проти Сирії.

Як повідомляли "Коментарі", президент Ірану Хасан Роухани заявив, що світ повинен з вдячністю сприймати зусилля Корпусу вартових Ісламської революції по захисту морських шляхів в Ормузькій протоці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://uk.reuters.com/
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!