Головна Новини Світ Європа У Тихому океані з'явився сміттєвий острів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Тихому океані з'явився сміттєвий острів

Перебіг океану заповнило безлюдний острів неорганічними відходами з пластика

30 липня 2019, 21:50 comments3470
Поділіться публікацією:
У Тихому океані з'явився сміттєвий острів

Безлюдний кораловий атол в Тихому океані перетворився на звалище, яку заповнює одна з течій, подрібнююче і викидає на берег неорганічні відходи.

Через надмірну кількість сміття, яке викидають в океан, в різних частинах планети з'являються так звані сміттєві острови. Ці величезні скупчення неорганічних відходів шкодять екосистемі Землі і є причиною зникнення багатьох видів тварин і рослин.

12UE9e9w2SXVmrcbvOrENwlGZ.jpg

Нещодавно, австралійські вчені визначили, що концентрація сміття на східному узбережжі острові Хендерсоні одна з найвищих в світі — близько 700 предметів різного розміру на квадратний метр. Цей острів є кораловий архіпелаг, розташований між Перу і Новою Зеландією. Площа острова — всього 37 кв. км, а найближча відстань до суші становить 5 тис. км. Хендерсон є безлюдним островом і з 1988-го входить в список об'єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

"Ми знайшли уламки практично скрізь. У нас були пляшки і контейнери, всі види рибальських приладь з Німеччини, Канади, США, Чилі, Аргентини, Еквадору. Це реальне повідомлення про те, що кожна країна несе відповідальність за захист навколишнього середовища, навіть в цих віддалених районах ", — говорить Дженніфер Лаверс, дослідниця з Австралії, яка очолювала експедицію на острів.

KCt6ty9eH3EHRgP7GA2RehZZW.jpg

Головним джерелом забруднення острова є Південний Тихоокеанський кругообіг. Раніше ця течія приносило поживні речовини на берег, якими годувалися птиці.

Але з часом протягом стало приносити сміття, який люди безконтрольно викидають в воду.

Нагадаємо, щорічно в світі відзначають день без поліетилену, покликаний привернути увагу світової громадськості на перенасичення планети неорганічними відходами людської діяльності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!