Головна Новини Світ Росія У Росії заведено першу кримінальну справу за сибірськими пожежами
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії заведено першу кримінальну справу за сибірськими пожежами

Інкримінована стаття - недбалість

1 серпня 2019, 18:55 comments1629
Поділіться публікацією:
У Росії заведено першу кримінальну справу за сибірськими пожежами

Слідчий комітет РФ повідомив увечері 1 серпня, що порушив перша кримінальна справа про масштабні лісові пожежі в Красноярському краї.

За кілька годин до цього прем'єр Дмитро Медведєв доручив Слідчому комітету та Генпрокуратури перевірити версію умисних підпалів лісів в Сибіру.

"У відношенні посадових осіб регіонального міністерства лісового господарства Красноярського краю порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1.1 ст. 293 КК РФ (" Халатність ")", — повідомили в СК.

Слідчі також розповіли про обшуки в крайовому Міністерстві лісового господарства, регіональному управлінні МНС і лесопожарного центрі, "де вилучаються цікавлять слідство документи".

В матеріалах справи сказано, що навесні-влітку 2019 року "посадові особи Міністерства лісового господарства Красноярського краю не вжили заходів, спрямованих на ліквідацію виникли лісових пожеж", через що "пожежі поширилися на значні території".

За кілька днів до порушення кримінальної справи тимчасово виконуючий обов'язки керівника Рослесхоза Михайло Клинов заявив, що "кризової ситуації з лісовими пожежами на території РФ точно немає".

Нагадаємо, влада Красноярська та Іркутська прийняли рішення викликати штучні опади для гасіння лісових пожеж дощем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!