Головна Новини Світ Європа Польща масово відмовляє у в'їзді українцям з безвизом
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща масово відмовляє у в'їзді українцям з безвизом

Основною причиною відмов у Польщі називають відсутність усіх необхідних документів

2 серпня 2019, 21:57 comments4714
Поділіться публікацією:
Польща масово відмовляє у в'їзді українцям з безвизом

Польща за останні кілька місяців різко збільшила кількість відмов у в'їзді для українських громадян, порівняно з минулим роком. Про це розповіли в аналітичному центрі "Європа без бар'єр єрів", правозахисники послалися на дані прикордонної служби Польщі.

Згідно з даними прикордонників, кількість відмов у в'їзд громадян України на кордоні з Польщею склало 27 923. Ця цифра на 12% більше, ніж у минулому році.

"Ситуація з відмовою у в'їзді громадянам України на межі Європейського Союзу стабілізується після більш ніж 50-відсоткового зростання в 2018 році, адже абсолютна більшість всіх відмов у в'їзді в ЄС відбуваються на польському кордоні. Ми очікуємо подальшої стабілізації цього показник", — заявила виконавчий директор "Європа без бар'єр єрів" Ірина Сушко.

За її словами, аналогічна ситуація була і в 2018 році, тоді після туристичного буму, пов'язаного з безвизом, показники туризму почали знижуватися. Сушко додала, що в цілому кількість відмов у в'їзді в європейські країни для українців скорочується.

"Насправді, якщо ми візьмемо дані за 2016 рік, до безвиза, додамо відмови у візі до відмов на кордоні і порівняємо з аналогічними за даними 2018 рік, то побачимо, що загальна кількість відмов навіть скоротилася", — додала експерт.

Основною причиною відмов-на польському кордоні зараз називають відсутність всіх необхідних документів для підтвердження мети візиту і умов перебування в країні.

Як повідомляли "Коментарі", раніше Україна підписала угоду про безвізовий режим з Північної Македонією. Угода дозволяє громадянам двох країн з біометричними паспортами в'їзд, транзит або короткострокове перебування протягом 90 днів у 180-денний період. Раніше безвізовий режим з Північної Македонією носив тимчасовий характер і продовжувався на рік.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://europewb.org.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!