Головна Новини Світ Росія Путін спростив надання українцям виду на проживання в РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін спростив надання українцям виду на проживання в РФ

Указ Путіна набуде чинності через 90 днів після його опублікування.

2 серпня 2019, 23:14 comments1494
Поділіться публікацією:
Путін спростив надання українцям виду на проживання в РФ

Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав закон про спрощення для українців порядку надання дозволу на тимчасове проживання в Росії.

Документ опублікований на офіційному порталі правової інформації РФ, він набуде чинності через 90 днів.

Цей законопроект розробили в уряді. Держдума прийняла його 23 липня, Рада Федерації — 26 липня.

Закон дозволить отримати дозвіл на тимчасове проживання в РФ окремим категоріям іноземних громадян без обліку квоти, що затверджується урядом Росії. Ця норма, зокрема, буде поширюватися на громадян України та осіб без громадянства, які постійно проживають в Україні.

Крім того, закон вводить безстроковий вид на проживання. Закон також торкнеться іноземців та осіб без громадянства, які володіють російською мовою і хочуть жити і працювати в Росії.

Він дає право отримати дозвіл на тимчасове проживання без обліку квот особам, що надійшли на військову службу, що є учасниками держпрограми з допомогою переселення співвітчизників, особам, які є громадянами держав, що входили до складу СРСР і отримали профосвіту в Росії.

Також документ передбачає скорочення з шести до чотирьох місяців строку розгляду заяв про видачу дозволів на тимчасове проживання.

Нагадаємо, що Володимир Путін назвав умови зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, позначивши, що в Києві має бути сформовано уряд.

Також ми писали про те, що президент України Володимир Зеленський провів свій перший телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!