Головна Новини Світ Росія Британія запропонувала скасувати рішення про повернення Росії в ПАРЄ
commentss НОВИНИ Всі новини

Британія запропонувала скасувати рішення про повернення Росії в ПАРЄ

Приводом для відкликання РФ з ПАРЄ стало застосування сили щодо демонстрантів у Москві

5 серпня 2019, 11:58
Поділіться публікацією:
Британія запропонувала скасувати рішення про повернення Росії в ПАРЄ

Керівник британської делегації в ПАРЄ Роджер Гейл просить переглянути повернення Росії в Парламентську асамблею Ради Європи. 

Заяву Гейла на своїй сторінці в Facebook опублікував постійний представник Великобританії в Раді Європи Крістофер Івон.

"Лише кілька тижнів тому ПАРЄ проголосувала за відновлення права Російської Федерації, і вже стало зрозуміло, що РФ не має наміру виконувати свої зобов'язання і дотримуватися стандартів ПАРЄ. Я сподіваюся, що Комітет міністрів розгляне це питання у вересні і ми повернемося до нього, коли ПАРЄ збереться на свою фінальну пленарну сесію на початку жовтня", — заявив Гейл.

За словами Гейла, події, за якими весь світ спостерігав Москві в минулі вихідні, коли били демонстрантів, є неприпустимими і нечуваними.

Також він вважає, що методи, які використовувала поліція Росії для "підтримання порядку" під час передвиборного етапу виборів у Московську міську думу, не пропорційні та несуть загрозу для громадського порядку.

"Жорстокість, з якою використовуються палиці чоловіками... неприпустима у будь-якому цивілізованому суспільстві", — додав він.

Крім того, британський депутат зазначив, що Росія порушує Конвенцію про права людини, а реакція на мирні демонстрації чітко показує, чому переважна більшість членів делегації парламенту Великобританії виступає проти повернення прав російської делегації і підтримали збереження санкцій до тих пір, коли Росія буде дотримуватися положень Конвенції.


Як повідомляли "Коментарі", силовики затримали в суботу на акції протесту в Москві не менше 1000 чоловік. Масові акції в підтримку незареєстрованих кандидатів на вибори в Мосміськдуму проходять в столиці Росії з середини липня. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!