Головна Новини Світ Європа Естонія не визнаватиме паспорти жителів ОРДЛО
commentss НОВИНИ Всі новини

Естонія не визнаватиме паспорти жителів ОРДЛО

Російські паспорти жителів Донецької і Луганської областей не визнаватимуться Естонією

5 серпня 2019, 16:59 comments1124
Поділіться публікацією:
Естонія не визнаватиме паспорти  жителів ОРДЛО

Міністерство закордонних справ Естонії у понеділок, 5 серпня, повідомило про ухвалу рішення не визнавати паспортів Російської Федерації, виданих жителям Донецької та Луганської областей після 24 квітня, у разі, якщо жителі цих областей не були раніше громадянами Росії. Як зазначила прес-служба естонського МЗС, "рішення набуває чинності негайно". Про це повідомляє агенція "Інтерфакс".

Глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу заявив, що рішення естонської сторони є відповіддю на підписаний у квітні цього року президентом Російської Федерації указ про надання жителям Донецької та Луганської областей російського громадянства в спрощеному порядку. 

"Я переконаний, що й інші країни ЄС, а також уся міжнародна громадськість ухвалить такі самі рішення. Наш обов'язок — продовжити підтримку суверенітету і територіальної цілісності України", — наголосив Рейнсалу.
У травні цього року Рейнсалу на зустрічі ради ЄС у зарубіжних справах закликав різко відреагувати на дії Росії в Україні. Естонія раніше ухвалила рішення не визнавати паспортів Російської Федерації, виданих жителям Криму та Севастополя після 18 березня 2014 року за умови, що власник паспорта раніше не був громадянином Росії.

Нагадаємо, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ, яким дозволив надавати російське громадянство особам, які постійно проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України, у спрощеному порядку. 


Як раніше повідомляли "Коментарі", США введут против России новые санкции.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!