Головна Новини Світ Європа До Землі мчить величезний астероїд
commentss НОВИНИ Всі новини

До Землі мчить величезний астероїд

Астероїд повинен пролетіти повз землю на безпечній відстані

6 серпня 2019, 05:15 comments1705
Поділіться публікацією:








До Землі мчить величезний астероїд

До планеті Земля зі швидкістю 16 772 кілометрів на годину наближається величезний астероїд. Про це свідчать дані аерокосмічного агентства США NASA.

Вчені відзначають, що розмір об'єкта, що має назву 2006 QQ23, становить майже 600 метрів в діаметрі. ЗМІ і громадськість вже починають турбуватися. Але фахівці стверджують, що загрози немає. Астероїд повинен пролетіти повз землю на безпечній відстані.

За словами фахівців Ліндлі Джонсон і Келлі Фаст з Управління по координації планетарної оборони NASA, відстань між нашою планетою і астероїдом у найближчій точці має скласти близько 7,5 мільйонів кілометрів. Тому жителям планети нічого не загрожує. Для порівняння, Місяць знаходиться від нас в 384 000 кілометрів, що приблизно у 20 разів ближче.

Вчені кажуть, що відслідковують подібні так звані "навколоземні об'єкти, серед яких не тільки астероїди, але і комети, а також їх уламки, що обертаються навколо Сонця.

 


Як повідомляли раніше "Коментарі", над Землею пролетіли два великих астероїди, один з яких буде ближче, ніж Місяць. Про це свідчать дані Центру досліджень навколоземних об'єктів при Лабораторії реактивного руху NASA. Астероїд 2019 OD пролетів над Землею на швидкості 69 тисяч кілометрів на годину приблизно в 16:31 за київським часом, а 2019 OE — у 17:36. Астероїд 2019 OD, що відноситься до групи Аполлона, занесли в базу навколоземних об'єктів 5 липня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!