Головна Новини Світ США У НАТО назвали причину анексії Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО назвали причину анексії Криму

Генсек НАТО виділив три головні проблеми в світі

6 серпня 2019, 08:35 comments2190
Поділіться публікацією:
У НАТО назвали причину анексії Криму

Причиною анексії Криму стала "конкуренція великих держав". Таку думку висловив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг.

За його словами, на сьогоднішній день країни-учасниці НАТО, а також Нова Зеландія періодично стикається з проблемами глобального характеру, ніж регіонального, і основна для них – це змагання великих держав.

"І ми бачимо наслідки цього від Криму, незаконної анексії Криму до Північної Кореї, Сирії до Південно-Китайського моря", — сказав Столтенберг.

Також генсек додав, що НАТО спостерігає посилення присутності Росії на Близькому Сході і в Сирії.

Столтенберг зазначив, що Росія також намагається втрутитися у внутрішньополітичні справи і підірвати довіру до демократичних інститутів в кількох країнах-членах НАТО і в інших місцях".

Другою не менш важливою на сьогоднішній день проблемою генсек зазначив тероризм, а на третьому місці, за його словами, є кібербезпека.

Резюмуючи, що відбувається в світі генсек НАТО запропонував налагоджувати співпрацю і створювати інститути, щоб впоратися з невизначеністю і непередбачуваністю, з якими ми стикаємося в сьогоднішньому міжнародному кліматі", уклав він.

Нагадаємо, 16 березня 2014 року під контролем російських регулярних військ влади Криму і Севастополя провели “референдум“ про статус півострова. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали результати голосування. Президент Росії Володимир Путін 18 березня оголосив про “приєднання“ Кримського півострова до Росії.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!