Головна Новини Світ Європа У Білорусі призначили дату парламентських виборів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білорусі призначили дату парламентських виборів

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав укази про час та порядок проведення парламентських виборів в країні

6 серпня 2019, 08:58
Поділіться публікацією:
 У Білорусі призначили дату парламентських виборів

Вибори до Ради Республіки і Палати представників Національних зборів Республіки Білорусь 7-го скликання призначено на 7 і 17 листопада 2019 року. Про це повідомляє прес-служба президента.

"Центральна комісія Республіки Білорусь з виборів і проведення республіканських референдумів у відповідності зі своїми повноваженнями організовує проведення виборів і здійснює контроль за виконанням законодавства про вибори", — йдеться в указах.

Також наголошується, що місцеві Ради депутатів, виконавчі і розпорядчі органи повинні провести висунення кандидатів в члени Ради Республіки Національних зборів не пізніше 8 жовтня 2019 року і забезпечити виконання інших віднесених до їх компетенції організаційних заходів з підготовки та проведення виборів до Ради Республіки.

У теж час, державні органи, інші організації повинні забезпечити виконання віднесених до їх компетенції організаційних заходів з підготовки та проведення виборів в Палату представників.

Згідно з указами, Раді Міністрів доручено забезпечити фінансування витрат на підготовку та проведення обох виборів за рахунок коштів республіканського бюджету, передбачених на інші загальнодержавні питання. Укази вступають в силу з дня їх офіційного опублікування, тобто з 5 серпня.

Нагадаємо, парламент Білорусі складається з двох палат — Палати представників, в яких 110 депутатів, які обираються в одномандатних виборчих округах, і Ради Республіки з 64 членів. 56 членів Ради обираються на непрямих виборах обласними Радами депутатів, а 8 членів призначаються безпосередньо президентом.

Як повідомляли "Коментарі", в 2016 році відбулися вибори до парламенту Білорусі, який обирався на чотирирічний термін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!