Трамп пообіцяв допомогу американським фермерам, якщо Китай остаточно відмовиться від закупівлі продовольства

Раніше Китай призупинив закупівлю сільгосппродуктів у США

Президент США Дональд Трамп заявив, що готовий продовжити у майбутньому році надання фінансової допомоги американським фермерам, якщо Китай і далі буде обмежувати закупівлі сільгосппродукції зі Сполучених Штатів чи підвищить на них мита.

"Як вони переконались в останні два роки, наші прекрасні фермери знають, що Китай не зможе завдати їм шкоди, тому що їх президент встав на їх захист і зробив те, що не зробив ніякий інший президент. І я зроблю це знову наступного року, якщо знадобиться!" - написав на своїй особистій сторінці в мережі Twitter.

Як відомо, Китай тимчасово припинив закупівлі сільгосппродукції з США і не виключає підвищення мит на таку продукцію. Цей крок був зроблений у відповідь на рішення американської сторони ввести мита в розмірі 10% на товари з КНР вартістю 300 млрд доларів.

В кінці липня стало відомо, що влада США має намір виділити 12 млрд доларів допомоги фермерам, яких торкнулося торговельне протистояння США з Китаєм та низкою інших країн, у тому числі державами Євросоюзу.

Як повідомляв портал "Коментарі", президент США Дональд Трамп заявив, що може ще вище підняти мита на китайський імпорт після 1 вересня, якщо Пекін не докладе більше зусиль для укладення торгової угоди з Вашингтоном.