Головна Новини Світ Африка Нобелівську премію миру-2019 отримав африканський політик
commentss НОВИНИ Всі новини

Нобелівську премію миру-2019 отримав африканський політик

Прем'єр-міністр Ефіопії отримав нагороду за рішення конфлікту з Еритреєю

10 грудня 2019, 15:43 comments1447
Поділіться публікацією:
Нобелівську премію миру-2019 отримав африканський політик

Прем'єр-міністр Ефіопії Абий Ахмед отримав Нобелівську премію миру. Церемонія нагородження пройшла в ратуші Осло. Трансляцію забезпечив сайт Нобелівського фонду.

Золоту медаль із зображенням Альфреда Нобеля і підтверджуючий диплом вручила голова нобелівського комітету Беріт Райсс-Андерсен.

Глава уряду Ефіопії представлений до нагороди за вирішення прикордонного конфлікту з Еритреєю, за роки якого загинули близько 700 тис. громадян. При врученні, представник нобелівського комітету зазначила, що нагорода жодним чином не впливає на вчинки політика на прем'єрській посаді.

"Питання про керівництво Ефіопією і його політичної платформі повинен вирішувати ефіопський народ і тільки він. В основі нашої нагороди лежить заповіт Альфреда Нобеля, і ми визнаємо ваші зусилля які повністю відповідають духу цього заповіту. Ви обрали той шлях, який, на нашу думку, зміцнить мир і процвітання у вашій країні", — заявила Беріт Райсс-Андерсен.

Відзначимо, що згідно із заповітом Нобеля, премія миру вручається окремо в Осло, а не в Стокгольмі. Визначає кандидатуру переможця комітет з п'яти чоловік. Їх призначає норвезький парламент з числа відомих громадських діячів і політиків.

Як повідомляв портал "Коментарі", Нобелівську премію з економіки отримали Абхиджит Банерджі (США), Естер Дюфло (Франція) і Майкл Кремер (США) за "експериментальний підхід до боротьби з глобальною бідністю".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!