Радника колишнього президента Киргизії відправили під домашній арешт

Спецслужби Киргизії в серпні провели операцію щодо затримання екс-президента Атамбаєва

Радника колишнього президента Киргизії Алмазбека Атамбаєва Кундуз Жолдубаеву за звинуваченням в організації протестів і заворушень відправили під домашній арешт. Про це повідомляє РІА Новини.

"Сьогодні Суд обрав їй запобіжний захід у вигляді домашнього арешту", - йдеться в повідомленні.

Крім того, екс-депутата і ще одного прихильника Атамбаєва Мээрбека Мискенбаева за тими ж звинуваченнями заарештували до 9 лютого 2020 року.

Спецслужби Киргизії в серпні провели операцію по затриманню колишнього президента, прихильники Атамбаєва відкрили у відповідь вогонь. В перший день затримати екс-президента не вдалося. У полон до прихильників Атамбаєва потрапили шість бійців спецназу. На наступний день зіткнення прихильників і силовиків поновилися і тривали до ранку, хоча сам екс-президент здався силовикам. У результаті спецоперації, за даними моз, постраждали 136 осіб. Один спецназівець загинув.

 Як повідомляв портал "Коментарі", ппредставники Киргизстану і Таджикистану в середу, 18 вересня, погодили відведення збройних сил на кордоні. Сторони також вирішили, що киргизькі прикордонники приберуть спостережну вишку, а таджицька сторона не буде будувати свою.