Головна Новини Світ Африка В Іраку демонстранти атакували посольство США, персонал дипмісії евакуйований
commentss НОВИНИ Всі новини

В Іраку демонстранти атакували посольство США, персонал дипмісії евакуйований

Посла США в Іраку і штат посольства евакуювали

31 грудня 2019, 16:44 comments1451
Поділіться публікацією:
В Іраку демонстранти атакували посольство США, персонал дипмісії евакуйований

У Багдаді біля будівлі американського посольства проходять демонстрації проти американських авіаударів за шиїтському ополченню. Про це повідомляє DW.

Деяким демонстрантам вдалося увірватися на територію дипломатичної місії. Пікетувальники вигукували фрази: "Смерть Америці", "Немає Америці", кидали каміння і спалювали американські прапори.

Крім того, демонстранти намагалися розбити камери спостереження і увірватися в будівлю посольства, але іракські силовики намагалися відтіснити їх від посольства. Іракська поліція спочатку через мегафони закликала демонстрантів розійтися, але потім почала використовувати гранати зі сльозогінним газом для розгону учасників акції. Охоронці посольства використовували шумові гранати. Reuters з посиланням на джерела в іракському МЗС зазначає, що посол США і штат посольства в Багдаді евакуйовані.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що прем'єр-міністр Іраку пішов у відставку через протести. Пізніше стало відомо, що президент Іраку Бархам Салех подав до парламенту прохання про відставку, заявивши, що в сформованих умовах не може відповідально виконувати свої політичні обов'язки. Крім того, Салех відмовився призначати кандидатуру підтримуваного Іраном парламентського блоку на посаду прем'єр-міністра і заявив, що такий вибір буде відкинутий протестувальниками.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!