США планують обмежити в'їзд в країну для вагітних жінок, - ЗМІ

Потрібно буде переконати працівника консульства, що вона має інше, крім народження, підстава для поїздки в США

Американський президент Дональда Трампа планує розширити обмеження на в'їзд для вагітних жінок, щоб запобігти так званий пологовий туризм — коли жінка народжує на території США, щоб її дитина отримав американське громадянство.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на два анонімних джерела в американській владі.

Серед запланованих заходів по обмеженню в'їзду в США вагітних жінок — зобов'язання переконати працівника консульства, що вона має інше, крім народження, підстава для поїздки.

Заходи "покликані зменшити ризики національної безпеки та правоохоронної діяльності, пов'язані з пологовим туризмом, зокрема кримінальні дії, пов'язані з індустрією пологового туризму", повідомили AP в Державному департаменті США.

Раніше "Коментарі" писали, що з жовтня по новій статистиці таких випадків було зареєстровано близько чотирьох тисяч, а за останній тиждень їхня кількість зросла приблизно на 400. Статистика дозволяє говорити про найбільшою епідемії вірусу в історії Бразилії.

Вірус Зіку невиліковний, єдиний спосіб протистояти йому це боротися з розносять його комарами. В міністерстві охорони здоров'я країни повідомили, що в Бразилії зареєстровано вже п'ять випадків загибелі від вірусу новонароджених немовлят. Ще в 44 випадках дитячої смерті експерти лише припускають, що причиною міг бути вірус Зіку. Медики б'ють на сполох і в сусідній Колумбії, де кількість випадків захворювання вірусом перевищує 13 тисяч, і в Болівії, де вірус нещодавно був вперше виявлений у вагітної жінки.