Головна Новини Світ Африка "Страшний феномен сарани в Східній Африці": ООН оголосила тривогу
commentss НОВИНИ Всі новини

"Страшний феномен сарани в Східній Африці": ООН оголосила тривогу

Африканський регіон накрила зграя сарани, який місцеві жителі не спостерігали чверть століття

26 січня 2020, 09:54 comments4691
Поділіться публікацією:
"Страшний феномен сарани в Східній Африці": ООН оголосила тривогу

Організація Об'єднаних націй (ООН) закликала надати міжнародну гуманітарну допомогу регіону в Східній Африці у зв'язку з нашестям сарани, яка знищує посіви і рослинність. Про це передає The Sun

Так, за словами керівництва Кенії, Сомалі та Ефіопії, ці країни борються з нашестям зграї, яка становить 59 км в довжину і 40 км в ширину, а здалеку виглядає як дощова хмара колосальних розмірів. Тут же повідомили, що існує загроза збільшення кількості сарани в 500 раз ще до настання літа.

"Швидкість поширення шкідників настільки вийшла за межі норми, вони обмежили до межі можливості місцевих і національних органів влади", — зазначають джерела.

Ефіопія і Сомалі протягом 25 років не стикалися з загрозою такого масштабу, а Кенія не бачила такої загрози від сарани протягом 70 років.

Представник Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН закликав допомогти "запобігти будь-якій загрозі продовольчої безпеки, недоїданням", поки ситуація не буде врегульована.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, як відбувався силовий розгін мітингу в Іраку, де люди вийшли висловити свій протест проти корумпованої і злочинної влади.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!