Головна Новини Світ Азія В аеропорту Гонконгу скасували понад 100 рейсів через тривалі мітингів
commentss НОВИНИ Всі новини

В аеропорту Гонконгу скасували понад 100 рейсів через тривалі мітингів

Аеропорт Гонконгу скасувала понад 100 рейсів

13 серпня 2019, 02:25 comments1626
Поділіться публікацією:
В аеропорту Гонконгу скасували понад 100 рейсів через тривалі мітингів

Аеропорт Гонконгу в понеділок, 12 серпня, відмінив відправлення і прийом понад сотні рейсів у зв'язку з масовими акціями протесту. Про це повідомляє "Голос Америки".

Акція почалася в п'ятницю і зросла, за офіційними даними, більше 5000 учасників після того, як поліція застосувала сльозогінний газ щодо протестувальників, які зібралися в метро.

Як пише Reuters, керівництво одного з найбільших аеропортів Азії заявляє, що обговорює з авіакомпаніями можливість відновлення польотів з 6 годин ранку у вівторок, 13 серпня.

Додамо, що в цей понеділок китайські чиновники почали говорити про те, що акція протесту "набуває ознаки тероризму". Подібні заяви можуть свідчити про можливість застосування владою Китаю збройних сил щодо протестувальників.

Протести проти поширення впливу Пекіна на територію Гонконг тривають вже одинадцятий тиждень.

Як повідомляв сайт "Коментарі", протести в Гонконзі, які тривають десятий тиждень, прийняли нову форму. Учасники мітингів організували сидячий флешмоб в аеропорту, з метою привернути увагу міжнародного співтовариства.

Флешмоб, під час якого жителі Гонконгу мирно сидять в залах, тривав і в той час, як напередодні в інших районах міста тривали протистояння з поліцією. Антиурядові протести в Гонконзі тривають десятий тиждень. Мітинги почалися у відповідь на спробу влади ухвалити закон, який спрощував би екстрадицію на територію Китаю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!