Головна Новини Світ Азія Індійська місячна станція покинула орбіту Землі
commentss НОВИНИ Всі новини

Індійська місячна станція покинула орбіту Землі

Космічний апарат Індії "Чандраян-2" повинен вийти на місячну орбіту до 20 серпня

14 серпня 2019, 11:21 comments1642
Поділіться публікацією:
Індійська місячна станція покинула орбіту Землі

Індійська місячна місія успішно завершила черговий етап польоту. Місячна станція Індії Chandrayaan 2 ("Чандраян-2") вирушила в напрямку Місяця, покинувши земну орбіту. Про це повідомляє Індійська організація космічних досліджень.

В організації підтвердили, що "Чандраян-2" "успішно виконала маневр з виведення на навколоземну орбіту".

"Під час цього маневру рідинний двигун апарату працював близько 1203 секунд, що дозволило йому перейти на траєкторію польоту до Місяця після того, як він пробув 22 дні на земній орбіті", — сказали в ІSRO.

Місія "Чандраян-2" є продовженням індійської місячної програми. В 2008 році до Місяця вже був відправлений апарат "Чандраян-1", який виконував роль орбітальної дослідної станції.

Як повідомляв портал "Коментарі", Індійська організація космічних досліджень (ІSRO) запустила ракету-носій з міжпланетної місячної станцією "Чандраян-2"

Запуск відбувся з космодрому на острові Шріхарікота у Індії.

640-тонна ракета "Чандраян-2" за п'ять тижнів доставить на Місяць орбітальну станцію, спускний апарат і 27-кілограмовий шестиколісний ровер з приладами для аналізу грунту. 6 або 7 вересня "Чандраян-2" здійснить посадку на практично не вивчений південному полюсі Місяця.

В рамках місії "Чандраян-2" буде шукати воду або мінерали на Місяці, досліджувати сейсмічну активність і фотографувати поверхню Місяця і її тонку атмосферу.

У разі успіху місії "Чандраян-2" Індія стане четвертою країною в світі після СРСР, США і Китаю, яка здійснила м'яку посадку свого космічного апарата на поверхню Місяця.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!